Skocz do zawartości
Forum Odszkodowania

wypadek z pianym motorowerzystem

tania
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

czy ktos moze mi pomoc ? na poczatku listopada jechalam z dziecmi 6 i 8 lat ciemna wazka wiejka uliczka,kiedy nagle zboku zlewej strony w przeciwnym kierunku jazdy wyjechal nieoswietlony skuter,nie zdazylam zareagowac,jak uderzyw w przednie lewe nadkole mojego samochodu,po czym pekla mi opona i sciagnelo mnie w lewo,jak dobieglam do motorowerzysty,wyraznie poczulam zapach alkogolu,pzy tym facet byl dosc mocno poturbowany.zalozono sprawe i 2 tygodnie temu dostalam zarzut spowodowania wypadku,bo biegly stwierdzil.ze motor jechal prawidlowo,a ja zjechalam na lewy pas i uderzylam w niego,do winy sie nie przyznala,bo nie czyje sie winna wiec poprosiwam o dostep do akt sprawy gdzie wyczytala;ze motorowerzysta mial 1,2 promile alkogolu i w szpitalu podpisal pelnomocnictwo z firma do odzyskania odszkodowania,ktora teraz zrobi wszystko zeby wygrac

czyjesie bezsilna i nie wiem czy mam szansze zeby dokazac ze nie jestem winna

/

skoro motorowerzysta jest winny i stara się o odszkodowanie, Ty tym bardziej powinnaś. na miejscu chyba była policja tak? jeśli nei masz notatki policyjnej to o nią wystąp do policji i już z dokumentacją zasięgnij porady ekspertów.

• 4 tygodnie później...
szkoda gadac,zle opisane uszkodzenia samochodu,czyli takie,ktorych nie bylo i brak tych niewidocznych wewnerznych,twierdzenie bieglego,ze stan trzezwosci nie gral zadnej roli w wypadku i td itp...

• 2 lata później...

Krzysztof76 wrote:

skoro motorowerzysta jest winny i stara się o odszkodowanie, Ty tym bardziej powinnaś. na miejscu chyba była policja tak? jeśli nei masz notatki policyjnej to o nią wystąp do policji i już z dokumentacją zasięgnij porady ekspertów.

To kto jest winny ustalane jest w toku postępowania przygotowawczego. Nie jest tak, że jak poszkodowany domaga się odszkodowania to drugi uczestnik wypadku też automatycznie może dochodzić tego samego rodzaju świadczeń. Jeśli motorowerzysta nie ponosi wyłącznej winy za wypadek to może dochodzić odszkodowania i zadośćuczynienia z polisy OC pojazdu sprawcy.