tomaszr2 Posted April 17, 2009 Share Posted April 17, 2009 Witam, Sytuacja dość skomplikowana ale postaram się ją jak najlepiej wyjaśnić.W połowie lutego grając mecz towarzyski w drużynie amatorskiej ( VI liga ) w 1 minucie meczu zawodnik z przeciwnej drużyny złamał mi nogę ( piszczel i strzałka ). Złamanie na tyle skomplikowane że spędziłem w szpitalu ponad tydzień. Wstawiono mi do nogi śruby w celu usztywnienia kości.Z racji tego że akurat byłem w trakcie zmiany barw klubowych nie miałem w tym meczu ubezpieczenia bo grałem w nowym klubie a w starym byłem jeszcze zawodnikiem. Z tego co się orientowałem nie mam szans na żadne odszkodowanie ze starego klubu a w nowym po zakończeniu leczenia, z racji że klub jest ubezpieczony coś tam mam dostać od nich.Ale konkretnie to chodzi mi o to że z racji tego że prowadzę działalność gospodarczą poprzez to złamanie firma moja straciła dość dużo pieniędzy. Czy istnieje możliwość założenia sprawy cywilnej sprawcy tego złamania? Dodam że nie usłyszałem nawet przepraszam z jego strony! Będę bardzo wdzięczny za pomoc, komentarze oraz jeżeli ktoś miał podobny przypadek o podanie szacunkowych kwot odszkodowania z klubu jak i z pozwu cywilnego. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dorisss Posted April 21, 2009 Share Posted April 21, 2009 Wydaje mi się ze od sprawcy raczej nie chyba ze zrobił to umyślnie, masz świadków i potrafisz to udowodnić. A może miałeś wykupioną własną polisę? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomaszr2 Posted April 25, 2009 Author Share Posted April 25, 2009 Problem polega na tym że nie mam żadnej polisy Dowiedziałem się że mogę wyciągnąć odszkodowanie z OC klubu. Czy ktoś zajmował się taką sprawą. Jakie kwoty mogą wchodzić w grę? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts