alpha.beta Posted April 24, 2009 Share Posted April 24, 2009 jestem właścicielem samochodu. OC+NW. znajomy usiadł za kierownicą i w trakcie manewrowania na parkingu potrącił mnie moim własnym samochodem. mam uraz kręgosłupa. czy mogę dochodzić odszkodowania od ubezpieczyciela samochodu? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gruz Posted April 26, 2009 Share Posted April 26, 2009 tak, możesz ubiegać się o odszkodowania z OC i NW swojego pojazdu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
alpha.beta Posted April 26, 2009 Author Share Posted April 26, 2009 dziękuję za informację. czy jest ryzyko regresu TU wobec mojego znajomego? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
szkodnik Posted April 27, 2009 Share Posted April 27, 2009 Jeżeli był trzeźwy, to nie ma podstaw do regresu. Jeżeli dobrze zrozumiałem to nie byłeś pasażerem pojazdu? W takiej sytuacji odszkodowanie należy się tylko z OC a nie z NW. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
alpha.beta Posted April 27, 2009 Author Share Posted April 27, 2009 dzięki za dalsze informacje. Byl trzeźwy, a ja nie byłem pasażerem. ale policja nie została wezwana, a bóle po potrąceniu wystąpiły dopiero następnego dnia. i zaczęła się karuzela z lekarzami.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mini Posted April 29, 2009 Share Posted April 29, 2009 z NW to się nie możesz ubiegać o odszkodowanie.Twoje obrażenia nie powstały w trakcie jazdy samochodem ani przy wsiadaniu bądź wysiadaniu z niego.a z OC jak najbardziej. zdrowie ważniejsze niż zniżki.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gruz Posted April 29, 2009 Share Posted April 29, 2009 szkodnik wrote: Jeżeli był trzeźwy, to nie ma podstaw do regresu. Jeżeli dobrze zrozumiałem to nie byłeś pasażerem pojazdu? W takiej sytuacji odszkodowanie należy się tylko z OC a nie z NW. Jasne - jedynie z OC. troszkę się rozpędziłem. Przepraszam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts