alpha.beta Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2009 jestem właścicielem samochodu. OC+NW. znajomy usiadł za kierownicą i w trakcie manewrowania na parkingu potrącił mnie moim własnym samochodem. mam uraz kręgosłupa. czy mogę dochodzić odszkodowania od ubezpieczyciela samochodu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gruz Opublikowano 26 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2009 tak, możesz ubiegać się o odszkodowania z OC i NW swojego pojazdu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alpha.beta Opublikowano 26 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2009 dziękuję za informację. czy jest ryzyko regresu TU wobec mojego znajomego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szkodnik Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Jeżeli był trzeźwy, to nie ma podstaw do regresu. Jeżeli dobrze zrozumiałem to nie byłeś pasażerem pojazdu? W takiej sytuacji odszkodowanie należy się tylko z OC a nie z NW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alpha.beta Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2009 dzięki za dalsze informacje. Byl trzeźwy, a ja nie byłem pasażerem. ale policja nie została wezwana, a bóle po potrąceniu wystąpiły dopiero następnego dnia. i zaczęła się karuzela z lekarzami.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mini Opublikowano 29 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2009 z NW to się nie możesz ubiegać o odszkodowanie.Twoje obrażenia nie powstały w trakcie jazdy samochodem ani przy wsiadaniu bądź wysiadaniu z niego.a z OC jak najbardziej. zdrowie ważniejsze niż zniżki.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gruz Opublikowano 29 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2009 szkodnik wrote: Jeżeli był trzeźwy, to nie ma podstaw do regresu. Jeżeli dobrze zrozumiałem to nie byłeś pasażerem pojazdu? W takiej sytuacji odszkodowanie należy się tylko z OC a nie z NW. Jasne - jedynie z OC. troszkę się rozpędziłem. Przepraszam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi