gustaw Posted April 25, 2009 Share Posted April 25, 2009 Moja 2 letnia córka została przywalona szafką z umywalka w wyniku przygniecenia doznała urazu głowy oraz złamania 4 kości śrudręcza lewej reki oraz obrazenia brzucha co w takim przypadku mam robic ?(szafka nie była przymocowana)wypadek dn.25.04 2009 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sharlej Posted April 27, 2009 Share Posted April 27, 2009 gdzie to się wydarzyło? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gustaw Posted May 4, 2009 Author Share Posted May 4, 2009 wypadek mial miejsce w sklepie z glazura i akcesorjami Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gustaw Posted May 7, 2009 Author Share Posted May 7, 2009 wypadek mial miejsce w sklepie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
falenica Posted May 8, 2009 Share Posted May 8, 2009 Wypadek został zgłoszony kierownikowi sklepu? Możesz wystąpić o odszkodowanie dla córki z ubezpieczenia sklepu, takie sklepy zwykle są ubezpieczone od wypadków losowych . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gustaw Posted May 8, 2009 Author Share Posted May 8, 2009 wlasciciel mial sprawdzic czy jego ubezpieczenie obejmuje takie wypadki a jesli nie obejmuje to co dalej robic ?podac do sadu? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
falenica Posted May 8, 2009 Share Posted May 8, 2009 Możesz spróbować rozwiązać sprawę polubownie i żądać odszkodowania od właściciela. Jeśli nie dojdziecie do porozumienia, możecie rozstrzygnąć sprawę sądowo. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gustaw Posted May 10, 2009 Author Share Posted May 10, 2009 moze sie orientujesz jaka kwote mozna domagac sie od wlasciciela sklepu .Ja niemam pojecia jaka kwota bedzie rozsadna Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sharlej Posted May 14, 2009 Share Posted May 14, 2009 myśle że wystąpiłbym o 20 000zł, być może dojdzie do negocjacji Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gustaw Posted May 16, 2009 Author Share Posted May 16, 2009 wlasciciel nie ma OC i zaproponowal 1000 zl po dlugiej rozmowie max 3000i czuje sie niewinny ze my jako rodzice jestesmy odpowiedzialni nie pilnowalismy dziecka w sklepie potrzebne jest nam oswiadczenie do ubezpieczenia i tez nie mozemy sie doprosic Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sharlej Posted May 17, 2009 Share Posted May 17, 2009 Jeśli doznane obrażenia dziecka nie będą miały ewidentnego wpływu na dalsze życie proponuje dojść do ugody i przystać na końcową sume. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bolek0911 Posted November 12, 2009 Share Posted November 12, 2009 Witam mam osobne pytanie nie do tej sprawy ale nie mogę założyć nowego pytania.Mianowicie będąc w sklepie Carrefour na zakupach oglądałem hantle (20kg) i podnosząc ja do góry żeby sprawdzić czy ciężar jest wystarczający jaki oczekuje.Ciężary z jednej strony zsunęły sie z drążka i spady mi na nogę w wyniku czego pękł mi paznokieć i kość u dużego palucha, na hantli było zabezpieczenie które widziałem ale widocznie nie było dobrze przykręcone. Czy i w jaki sposób mogę domagać sie odszkodowania? bardzo proszę o odpowiedz lub kontakt gg 6282877 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts