Jump to content
Forum Odszkodowania

wypadek w sklepie z płytkami i umywalkami

gustaw
 Share

Recommended Posts

Moja 2 letnia córka została przywalona szafką z umywalka w wyniku przygniecenia doznała urazu głowy oraz złamania 4 kości śrudręcza lewej reki oraz obrazenia brzucha co w takim przypadku mam robic ?(szafka nie była przymocowana)wypadek dn.25.04 2009

Wypadek został zgłoszony kierownikowi sklepu? Możesz wystąpić o odszkodowanie dla córki z ubezpieczenia sklepu, takie sklepy zwykle są ubezpieczone od wypadków losowych .

wlasciciel mial sprawdzic czy jego ubezpieczenie obejmuje takie wypadki a jesli nie obejmuje to co dalej robic ?podac do sadu?

Możesz spróbować rozwiązać sprawę polubownie i żądać odszkodowania od właściciela. Jeśli nie dojdziecie do porozumienia, możecie rozstrzygnąć sprawę sądowo.

wlasciciel nie ma OC i zaproponowal 1000 zl po dlugiej rozmowie max 3000

i czuje sie niewinny ze my jako rodzice jestesmy odpowiedzialni nie pilnowalismy dziecka w sklepie potrzebne jest nam oswiadczenie do ubezpieczenia i tez nie mozemy sie doprosic

Jeśli doznane obrażenia dziecka nie będą miały ewidentnego wpływu na dalsze życie proponuje dojść do ugody i przystać na końcową sume.

• 5 months later...

Witam mam osobne pytanie nie do tej sprawy ale nie mogę założyć nowego pytania.

Mianowicie będąc w sklepie Carrefour na zakupach oglądałem hantle (20kg) i podnosząc ja do góry żeby sprawdzić czy ciężar jest wystarczający jaki oczekuje.

Ciężary z jednej strony zsunęły sie z drążka i spady mi na nogę w wyniku czego pękł mi paznokieć i kość u dużego palucha, na hantli było zabezpieczenie które widziałem ale widocznie nie było dobrze przykręcone. Czy i w jaki sposób mogę domagać sie odszkodowania? bardzo proszę o odpowiedz lub kontakt gg 6282877