makuratka14 Posted May 4, 2009 Share Posted May 4, 2009 sprawaca kolizji na miejscu zdarzenia napisał oświadczenie, że przyznaje się do wszystkiego ( policja nie była wzywana). Firma ubezpieczeniowa oszacowała straty, lecz nie chcą nam wypłacić , ponieważ sprawca nie potwierdził jeszcze na piśmie zdarzenia. Ja jako strona pokrzywdzona, nie wiem na czym stoję i co mam dalej robić. Sprawca kolizji twierdził, że wysłał już to potwierdzenie ( ale nie byl to list polecony- tylko zwykły). Firma ubezpieczeniowa wysłała mu poraz kolejny dokumenty do wypełnienia, lecz on twierdzi ,że jeszcze nie otrzymał. Mija kolejny miesiąc, a ja jestem bez samochodu i bez pieniędzy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mini Posted May 4, 2009 Share Posted May 4, 2009 jeśli sprawdza nie zareaguje na 3 wezwania z TU to wtedy muszą przyjąć że przyznaje się do winy, że Twój opis zdarzenia jest prawdziwy i wypłacić odszkodowanie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts