krzysiekg15 Posted April 26, 2009 Share Posted April 26, 2009 Mam pytanie, jestem ubezpieczony w szkole i chciałbym się dowiedzieć czy należy mi się odszkodowanie za skręcony nadgarstek i zwichnięty(naciągnięty?) palec, kiedy to nie zdażyło się na terenie szkoły tylko na boisku podczas treningu, miałem przez 2 tyg. ręke w szynie . Jeśli tak to na jaką kwotę mogę liczyć?? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sharlej Posted April 27, 2009 Share Posted April 27, 2009 Proponuje zapoznać się z OWU (ogólnymi warunkami ubezpieczenia). Jeśli ubezpieczenie chroni także przed wypadkami powstałymi poza terenem szkoły wówczas staraj się o odszkodowanie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mini Posted April 27, 2009 Share Posted April 27, 2009 kwota odszkodowania w NNW to procentowy uszczerbek na zdrowiu orzekany przez lekarza (zaocznie lub na komisję wzywają) mnożony przez Sumę Ubezpieczenia.na oko ze 2-4% uszczerbku Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts