Arktos Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Witam, niebardzo wiedzialem gdzie sie z tym zwrocic, udalo mi sie znalezc to forum, wiec tu opisze swoj problem, moze ktos znajdzie chwile, zeby w jakis sposob mi pomoc. W ta sobote tj. 25.04 uczestniczylem w rozpoczeciu sezonu motocyklowego. Znajdowalem sie na terenie tej imprezy jako zwykly obserwator. Niestety pech chcial, ze motor podczas proby "palenia gumy" wyrwal sie uczestnikowi i z calym impetem uderzyl we mnie. W zwiazku z czym zostalem zabrany przez karetke do szpitala, po badanich zostalem odrazu puszczony do domu, gdyz obrazenia nie byly duze. A mianowicie kilka wiekszych siniakow, ktore utrudniaja mi chodzenie i dodatkowo lekko uszkodzony aparat cyfrowy. Uczestnik zostal oczywiscie ukarany mandatem. I teraz pytanie o jakie formy odszkodowan moge sie starac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
falenica Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Możesz starać się o odszkodowanie -zadośćuczynienie z OC sprawcy motocyklu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gruz Opublikowano 29 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2009 lub ewentualnie z OC organizatora imprezy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebastian1661348205 Opublikowano 29 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2009 Ale sądzę, że najbezpieczniej byo by z OC motoru. Organizatorzy mogą zacząć kręcić, że nie ponoszą odpowiedzialności za to co robią uczestnicy etc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arktos Opublikowano 23 Maja 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2009 dzieki wszystkim za informacje... a jeszcze mam pytanie jak moge sie starac o odszkodowanie od organizatora?Na bilecie ani na stronie internetowej nie ma zadnej informacji, ze ogranizator nie ponosi odpowiedzialnosci za jakikolwiek wypadek, wiec pytanie czy sa jakies szanse na takie odszkodowanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gruz Opublikowano 26 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2009 starać możesz się zawsze (z tym, że nie z obu OC, tylko albo z oc motoru, albo z oc organizatora).Musisz się skontaktować z organizatorem i ustalić gdzie miał polisę - tam pisemnie zgłosić roszczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi