27ana Posted April 28, 2009 Share Posted April 28, 2009 Pod koniec marca,tego roku pośliznęłam się na mokrej podłodze w markecie.Zabrało mnie pogotowie.Byłam 7 dni w szpitalu. Miałam wstrząśnienie mózgu.Obecnie jestem na zwolnieniu lekarskim.do 3 maja.Mam swoja firmę,ale taką pracę,że nie mogę jej wykonywać.Nie zarabiam przez to pieniędzy,a opłat pełno....trzeba płacić.Mam skierowanie na rehabilitację,ale wiadomo na fundusz zdrowia mogę zapomnieć.Pozostaje mi prywatnie.Kiedy mogę się domagać odszkodowania? W jakiej wysokości?Czy mogę domagać się kosztów na rehabilitację i utraconych zarobków,a jeśli tak to jak mam to wyliczyć? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
falenica Posted April 28, 2009 Share Posted April 28, 2009 Pytanie dlaczego podłoga była mokra? coś zostało rozlane? Jeśli wynika to z zaniedbania ze strony marketu możesz dochodzić odszkodowania. Powinnaś starać się o zadośćuczynienie, zwrot kosztów leczenia, rehabilitacji. Jednak jeśli będzie to prywatna opieka medyczna, zdarzyć się może że ubezpieczyciel podniesie zarzut podwyższenia wysokości szkody. Możesz również starać się o utracone dochody, prowizje jeśli takie mogłyby wystąpić. W tym przypadku dochody z kilku ostatnich miesięcy powinny zostać uśrednione. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts