Jump to content
Forum Odszkodowania

Skręcenie kostki pierwszego stopnia. Czy dostanę odszkodowanie?

remik19
 Share

Recommended Posts

Witam :)

18 kwietnia(sobota) uległem małemu wypadkowi :/

Podczas gry w piłke nożną, zostałem popchnięty i niestety źle stanąłem, co spowodowało nagły, przenikliwy ból, zasinienie kostki i opuchliznę. Do lekarza specjalisty udało mi sie dostać dopiero 21 kwietnia (wtorek), ten wysłał mnie na prześwietlenie kostki. Po ponownym przyjęciu z prześwietleniem, stwierdził u mnie "Zwichnięcie, skręcenie i naderwanie stawów i więzadeł stawu skokowego pierwszego poziomu".

Zalecił mi KetoSpray,zimne okłady z lodu i opaske elastyczną.

Dostałem L4 na 7 dni.

Dzisiaj byłem u kontroli, ten sam lekarz zalecił mi wykupienie stabilizatora, nieprzemęczanie nogi i leki jak powyzej.

Dostałem L4 na 14 dni, czyli do 12 maja, pozniej znowu kontrola...

Jak na razie L4 wypisane razem na 21 dni :/

I moje pytanie jest takie, czy istnieje szansa, ze wypłacą mi odszkodowanie za uszczerbek na zdrowiu? Jestem ubezpieczony w szkole, warunki tego ubezpieczenia mówią, ze ubezpieczony jestem przez 24h, nie wazne czy w szkole, czy poza nią.

Ile mniej wiecej mógłbym dostać % uszczerbku na zdrowiu? (kwota ubezpieczenia to 10.000 zł)

Dziękuje z góry za odpowiedz :)

skręcenia, zwichnięcia stawu skokowo-goleniowego 1st to uszczerbek pomiędzy 1 a 4 %

w związku z uszkodzeniem więzadeł może być trochę więcej...