Jump to content
Forum Odszkodowania

Zerwane więzadła krzyżowe w kolanie

macko69
 Share

Recommended Posts

za 2 tyg wybieram sie na komisje. Przeszedłem artroskopie kolana i rekonstrukcje więzadeł krzyzowych. A więc dwa razy byłem operowany.

Co mam powiedzieć na tej komisji zeby stwierdzili mi jak najwiecej uszczerbu na zdrowiu?

Bo noga juz mnie za bardzo nie boli, ale troche sie nacierpialem przez te operacje i niechcialbym dostać za to 100zł.

ja za to co Ty dostalam 270zl = 3 % tez artroskopia, rekonstrukcja acl, komplikacje , rehabilitacja dluga no i nie zginam do konca kolana , na komisji zginalam kolano moze do 90 stopni a i tak dostalam grosze.

łe kurdee, ja zginam prawie do końca. Przeprostu pełnego nie mam, ale poza tym to na nic nie narzekam jedynie czasami troche poboli...

A to ewentualnie co mam troche poudawać albo powiedzieć? :)

wiesz co ja jestem prawie dwa lata ( we wrzesniu bedzie) po operacji i nadal nie zginam kolana do konca :/ moze to przez te komplikacje co mialam no nie wiem w kazdym razie obecnie ciagle miesnie wzmacniam a co do udawania na komisji ;) Ci lekarze juz mysle ze tyle robia w tym fachu ze nawet najlepszy aktor jak bedzie udawac to nie zrobi na nich wrazenia , wiadomo postekaj powiedz ze boli czasami ze jak za dlugo chodzisz to czasami puchnie ze czujesz maly dyskomfort i takiego typu rzeczy :) daj znac jaki % przyznali :).pozdrawiam i zycze szybkiego powrotu do zdrowia

• 2 weeks later...
Dzisiaj miałem komisje, ale nic nie wiem jeszcze. W ciągu 30dni prześlą mi odpowiedź. Dzisiaj wszedłem troche mi podotykał, trwało to 5min. Nawet nie miałem okazji zeby posciemniać :)

Moj chlopak dostal wlasnie odp od ubezpieczalni, 10% usczezrbku za naderwane wiązadła, nie mial zadnych operacji ale bardzo dluga rehabilitacje , nadal mu cos grucha w kolanie,ale po 6miesiacach juz wrocil do pracy...ale bedzie sie i tak odwolywal, chociaz w porownaniu do was wszytskich chyba na odszkodowanie nie ma co narzekac...jesli chodzi o kwote to nie ma ona znaczenia ze wzgledu na to na jaka kwote jestes ubezpieczony, bo wychodzi na to ze jak siatkarka dostala 3% - kwote 270zl to bylas ubezieczona jedynie na 9000zł i nawet jakbys dostala 10% to 900zł w twoim przypadku to chyba tez mała kwota za urazy doznane. Dam znac jak napiszemy odwolanie

900 zl to juz bylo by cos bo szczerze liczylam na ubezpieczenie z klubu i szkoly ze w sumie wyjdzie przeszlo 1000zl a tu taka lipa.;)

Ja rozmawiałem dzisiaj z kolega który miał tez zerwane ACL i mówił że dostał 10% osobno ze szkoły i z klubu. W sumie dostał 1500zł (700zł-klub i 800zł-szkoła). Ja po tym co napisała siatkarka licze na chociaz to 500zł z obydwu. Wole byc miło zaskoczony niż rozczarowany. Ale jak dostane naprawde mało to tez się bede odwoływał

• 2 weeks later...

Ja dostałam tylko 480 zł;/.. 8%... Żal po prostu! Ubezpieczona byłam na 6000 zł.

Mam pytanie co do odwołania się. Jeżeli to zrobię to te pieniądze co dostałam zwracam hestii?

Bo ja nie znam się za bardzo.

Ja mam zerwane ACL jeszcze nie miałem rekonstrukcji, ale już będę się starał o odszkodowanie. Lekarz, który mnie leczy też pracuje w komisji i mówił, że powinienem dostać 10% za ACL i 2% za chondromalację=12%x240zł. Tak więc za zerwane ACL najwięcej można dostać 10%. Pozdro 4 all

A jak mialem juz artroskopie i operacje acl i w wypisie ze szpitala zostalo opisane ze wiezadlo uszkodzone w 75% wyciete i wstawione nowe z przeszczepu czy mozna tez tak dostac 10% czy wiecej?

to chyba jakis zal;p za samo zerwane powinno tyle byc... Jestem chyba ubezpieczony na 12.000zloty zobaczymy jak to bedzie:) mam nadzieje ze bedzie wiecej niz 10%:)

Witam. Ja za swój uraz dostałem 1600zł 1% uszczerbku na zdrowiu i 3% sumy ubezpieczenia z Pzu(ubezpieczenie grupowe, składka miesięczna 50 zł). Zerwałem więzadło podczas meczu piłki noznej. Na komisji byłem przed artroskopia i rekonstrukcja. Nic nie ściemniałem i nie kręciłem, bo widziałem, że lekarz i tak by mnie nie słuchal:). Kolano było tylko opuchnięte i brak calkowitego zgięcia. Nie miałem żadnych dokumentów oznajmiających o moim urazie. Byłem z tej sumy bardzo zadowolony. Ale teraz się odwołuje, gdzyż na sama rehabilitacje wydałem 4000zł(4 miesiące), a gdzie jeszcze straty moralne. Z ubezpieczenia klubowego dostałem 20% uszczerbku, tylko że i pieniądze były mniejsze. Chyba 500zł. Ale teraz mam cała dokumentacje choroby, wszystkie faktury za poniesione koszty i mam nadzieje, że uda mi się coś wycisnąć z naszego ukochanego zakładu ubezpieczeń.

Dziwne... Co kazdy znajomy mi mowi ze najpierw zakonczyc trzeba leczenie zebrac wszystkie papiery i dopiero wtedy po odszkodowanie...ale jak tak piszesz to narobiles mi nadzieji na nawet niezla kaske:) ale co mi z kasy jak mam w srodku srubke tytanowa do konca zycia:/

Ja sam nie wiem jak to z tym procentowym uszczerbkiem na zdrowiu w PZU jest. Na pewno musisz zgłosic sie po odszkodowanie po zakonczeniu leczenia( lekarz prowadzacy wypisze Ci taki mały świstek), gdyz ja probowałem odwolywac sie po artroskopii, wiedząc w końcu za co powienienem dostac odszkodowanie( zgłaszając to pierwszy raz myslalem, ze to tylko stłuczenie), ale po ponownym zgłoszeniu dostałem dokument zwrotny z informacja, że mam się zgłosić bezpośrednio po zakończeniu leczenia(łącznie z rehabilitacja). Czyli jakieś 6 misięcy po rekonstrukcji ACL. Także rehabilituj się intensywnie, bo to 70 % sukcesu na dojscie do normalnosci, a odszkodowanie na pewno Ci nie ucieknie, bo masz na to chyba 2 lata od zaistniałej kontuzji.

Po acl jestem juz prawie rok:) I normalnie funkcjonuje;) wiec nawet jak bylem u lekarza to mowil ze lipiec i zakonczymy leczenie.Ale rowniez chodzi mi o to zebym nie dostal 300zł za to co przeszlem:/ na same wizyty u lekarza wydalem ponad 1000zł + stabilizator cos kolo 1000zł + leki az mi sie nie chce wierzyc ze tak ludzi oszukuja w PZU.

• 4 weeks later...
Hej all, dzis wocilem z rekonstrukcji wiazadla przedniego(bylo we wtorek). Tydzien temu staralem sie o odszkodowanie 25.06.09r. lekarz orzekl, ze leczenie jest nie zakonczone bo mialem artroskopie a to jest przygotownie do rekonstrukcji. Dal 8% trwalego uszczerbku na zdrowiu. Teraz przejde rehabilitacje i dalej bede sie staral o odszkodowanie. Pozdro

• 4 weeks later...
Też miałam artroskopie. Wycięto mi łękotkę, odszkodowania żadnego nie dostałam, bo wypadek był poza miejscem pracy (podczas weekendowego wypoczynku). Noga do końca życia nie będzie w 100% sprawna. Cieszcie się więc, że cokolwiek dostaniecie.

• 6 months later...
WITAM OSTATNIO MIAŁAM WYPADEK EFEKT ZERWANE WIĘZADŁO KOLANA.CZY MOŻE MI KTOŚ POWIEDZIEĆ JAK DŁUGO CZEKA SIĘ NA OPERACJĘ W NFZ .I JAK DŁUGO MOGE BYĆ NA ZWOLNIENIU L4 PRZED OPERACJA. JAK WYGLĄDA LECZENIE CZY MUSZE WRÓCIĆ DO PRACY PRZED OPERACJĄ

• 8 months later...
  • 8 years later...
  • 11 months later...

Witam mój chłopak miał wypadek podczas gry w siatkówkę, tak niefortunnie upadł że zerwał ścięgno w kolanie. Czy jeśli musi mieć operację atroskopii to jego ubezpieczenie na życie to pokryje? Czy będzie musiał sam to zapłacić a oni później zwrócą?

Koszt takiego zabiegu to nawet kilka tysięcy złotych więc lepiej gdyby jednak udało się uzyskać do tego jakieś dofinansowanie.

Witam serdecznie,

w przypadku uprawiania sportów, jeśli nie jest to zawodowe uprawianie sportu (a więc nie był to wypadek przy pracy) odszkodowanie można uzyskać z polisy ubezpieczenia indywidualnego za doznany uszczerbek na zdrowiu.

Nadrzędne znaczenie będą miały jednak warunki polisy, na podstawie których ubezpieczyciel określa, czy w związku z uprawianiem sportów urazowych możliwa jest wypłata świadczenia. Polecam więc zapoznać się z Ogólnymi Warunkami Ubezpieczenia, które powinny być załączone do polisy nw/ubezpieczenia na życie.

Ewentualne warunki dotyczące zwrotu kosztów leczenia (w tym także zabiegów operacyjnych) będą także uwzględnione w OWU. W większości przypadków jeśli nie została zawarta dodatkowa klauzula dotycząca zwrotu kosztów leczenia, rehabilitacji lub operacji - polisa obejmuje jedynie świadczenie za doznany uszczerbek na zdrowiu.

Pozdrawiam

Marta Sordon

Pozdrawiam

Marta Sordon

Campter Odszkodowania

tel. +48 795 005 188 ul. Oświęcimska 7, 42-700 Lubliniec

www.campter.pl

Skonsultuj bezpłatnie swoje prawa do odszkodowania