Krzywy Posted May 5, 2009 Share Posted May 5, 2009 Witam. Chciałbym się dowiedzieć ile % odszkodowania mogę dostać za skręcony nadgarstek. Wypadek zdarzył się w szkole i posiadam już wszystkie potrzebne do tego papiery, lecz chce wiedzieć na zapas czy aby nie jest to jakiś przekręt. Ubezpieczony jestem na 7000zł z PZU. Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sharlej Posted May 6, 2009 Share Posted May 6, 2009 za prawy od 5 - 10%, natomiast lewy lewy 3 - 8% uszczerbku, ale jaka to będzie kwota odszkodowania to nie jestem pewien Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krzywy Posted May 6, 2009 Author Share Posted May 6, 2009 Hmm nie spodziewałem się tak wysokiego oprocentowania za lewy nadgarstek. Mam jeszcze pytanie czy sposób w który to zrobiłem wpływa na oprocentowanie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
makauer Posted May 6, 2009 Share Posted May 6, 2009 Witam. Nie. Znaczenie ma stopień ograniczenia ruchomości nadgarstka i funkcji palców oraz rozmiar dolegliwości bólowych. Wymienione czynniki wpływają na rozmiar stwierdzonego trwałego uszczerbku na zdrowiu przy urazie nadgarstka. Pozdrawiam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts