AnnaOliwia Opublikowano 6 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2009 Witam,Kupiłam samochód w lipcu 2008 roku, jego OC kończyło się na początku września. W sierpniu go przerejestrowałam, a 7 września dostałam stały dowód rejestracyjny. Przedwczoraj dostałam od MTU kwit do zapłaty OC za okres od 1.10.2008 do 1.10.2009 na moje nazwisko, ale ze starym numerem rejestracyjnym. Wcześniej nie dostałam żadnego druku do zaplaty. Jak to możliwe, że samochód jest na moje nazwisko, ze starą rejestracją? Do zapłaty przyszło ponad 900 zł, więc wnioskuję, ze nie naliczono moich zniżek ( mam 60%). Czy są szanse, że naliczą mi moje zniżki, czy raczej będę musiała płacic całość? No i dlaczego jest stara rejestracja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dorisss Opublikowano 6 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2009 wyjasnij to z MTU, jeśli oplacalilas OC na nowa rejestracje nie bedziesz zmuszona oczywiscie do zaplaty jeszcze na stara rejestracje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AnnaOliwia Opublikowano 6 Maja 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2009 Ale mi na nową rejestrację nie przyszło nic do zapłaty, więc im nic nie płaciłam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gruz Opublikowano 7 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2009 zapewne sprzedawca pojazdu zgłosił do MTU sprzedaż pojazdu - dlatego tam mają Twoje dane. Jeśli przedłużyłeś polisę w MTU to poinformuj ich, że się pomylili i niech poprawią pomyłkę (zdublowana polisa). Jeśli jednak nie wypowiedziałaś polisy i ubezpieczyłaś się w innym TU to masz dwie polisy OC (i za obie musisz zapłacić!) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi