ewa801 Posted May 6, 2009 Share Posted May 6, 2009 witam, miałam wypadek 11.06.2008 roku policja stwierdziała sprawce wypadku jednak ten nie przyznał sie do winy i policja skierowała wniosek o jego ukaranie do sądu grodzkiego odbyła sie pierwsza rozprawa i sędzie wyznaczył termin kolejnej rozprawu bo jest płyta cd z nagrania ze skrzyzowania. minęło ju poł roku i rozprawa była juz dwukrotnie przekładana.mam wobec tego pytania:1. czy ubezpieczyciel sprawcy wypłaci mi odszkodowanie po nie prawomocnym wyroku sądu grodzkiego ?2. czy jeżeli sprawca złozy odwołanie od wyroku to znowu będę musiała czekac na wyroku kolejny?3. i przy załozeniu ze sie odwoła to ile przykładowo poyrwa taka sprawa? z góry dziekuję pozdrawiam,ewa Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dorisss Posted May 6, 2009 Share Posted May 6, 2009 pomijajac przekladanei teminu sprawy potrwa dopoki nie beda poruszone wszelkie dowody w sprawie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gruz Posted May 7, 2009 Share Posted May 7, 2009 TU nie wypłaci odszkodowania dopóki nie będzie prawomocnego wyroku sądu, chyba że sprawca pisemnie przyzna się do winy (ale z opisu to na to liczyć nie można). sprawy sądowe trwają od kilku miesięcy do nawet kilku lat, więc radzę się uzbroić w cierpliwość. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts