ewa801 Opublikowano 6 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2009 witam, miałam wypadek 11.06.2008 roku policja stwierdziała sprawce wypadku jednak ten nie przyznał sie do winy i policja skierowała wniosek o jego ukaranie do sądu grodzkiego odbyła sie pierwsza rozprawa i sędzie wyznaczył termin kolejnej rozprawu bo jest płyta cd z nagrania ze skrzyzowania. minęło ju poł roku i rozprawa była juz dwukrotnie przekładana.mam wobec tego pytania:1. czy ubezpieczyciel sprawcy wypłaci mi odszkodowanie po nie prawomocnym wyroku sądu grodzkiego ?2. czy jeżeli sprawca złozy odwołanie od wyroku to znowu będę musiała czekac na wyroku kolejny?3. i przy załozeniu ze sie odwoła to ile przykładowo poyrwa taka sprawa? z góry dziekuję pozdrawiam,ewa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dorisss Opublikowano 6 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2009 pomijajac przekladanei teminu sprawy potrwa dopoki nie beda poruszone wszelkie dowody w sprawie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gruz Opublikowano 7 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2009 TU nie wypłaci odszkodowania dopóki nie będzie prawomocnego wyroku sądu, chyba że sprawca pisemnie przyzna się do winy (ale z opisu to na to liczyć nie można). sprawy sądowe trwają od kilku miesięcy do nawet kilku lat, więc radzę się uzbroić w cierpliwość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi