Skocz do zawartości
Forum Odszkodowania

kłopoty z zus

waldi01an
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

witam. 6 m-cy temu miałem wypadek jadąc do pracy,u mnie uraz wielonarządowy 3 ofiary śmiertelne a moi koledzy lekkie obrażenia.mam protokół z wypadku w którym napisano że wypadek ten należy traktować na równi z wypadkiem przy pracy.złożyłem wmiosek o świdczenie rehabilitacyjne.zus odmówił prawa do tego świadczenia.uznał że protokół powypadkowy zawiera stwierdzenia bezpodstawne i uznał że spełnia przesłanki wypadku w drodze do pracy.Proszę o pomoc jak się odwołac od tej decyzji,czy szukać prawnika? Gdy decyzja się uprawomocni to stracę prawo do jednorazowego odszkodowania.

waldi01an wrote:

witam. 6 m-cy temu miałem wypadek jadąc do pracy,

Piszesz, ze jechałes do pracy. Jesli jechales z domu to faktycznie, ZUS pewnie ma rację. Czy może napisac cos wiecej o okolicznosciach tego wypadku? Skad - dokąd jechales, o ktorej godzinie itp?

jechałem służbowym samochodem . prokurator stwierdził że przyczyną wypadku był zawał kierowcy.wyjechaliśmy o 4.45 a wypadek zdażyl się o 5.30 pod gdańskiem. do moich obowiązków należalo tankowanie samochodu po lub przed pracą . chcialem sie odwołać z tego tytulu że wykonywałem na rzecz pracodawcy jego polecenie. tym pewnie kierowal się bhp-owiec pisząc w protokole ;wypadek na równi z wypadkiem w pracy.dodam jeszcze że zasnelismy chwilę przed wypadkiem,i nie znamy dokładnych okoliczności gdyż kierowca zginął.

Niejasno piszesz.

Jechales z domu?

Dokąd konkretnie?

Do pracy?

Zawsze tak jezdzisz?

Gdzie jest siedziba pracodawcy?

Gdzie jest Twoje miejsce swiadczenia pracy? Tam jechales?

Czy to jest Twoja normalna, zwyczajowa droga z domu do pracy? Samochodem sluzbowym?

Samochod sluzbowy miales w domu?

Czy gdzie?

TY miales zatankowac? Dlaczego TY a nie kierowca?

Piszesz: "zasnelismy". Czyli - jechal ktos jeszcze?

Oni tez jechali z domu do pracy?

Musisz napisac jasniej, bo trudno sie rozeznac w okolicznosciach.