waldi01an Posted May 7, 2009 Share Posted May 7, 2009 witam. 6 m-cy temu miałem wypadek jadąc do pracy,u mnie uraz wielonarządowy 3 ofiary śmiertelne a moi koledzy lekkie obrażenia.mam protokół z wypadku w którym napisano że wypadek ten należy traktować na równi z wypadkiem przy pracy.złożyłem wmiosek o świdczenie rehabilitacyjne.zus odmówił prawa do tego świadczenia.uznał że protokół powypadkowy zawiera stwierdzenia bezpodstawne i uznał że spełnia przesłanki wypadku w drodze do pracy.Proszę o pomoc jak się odwołac od tej decyzji,czy szukać prawnika? Gdy decyzja się uprawomocni to stracę prawo do jednorazowego odszkodowania. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
GoskaAer Posted May 7, 2009 Share Posted May 7, 2009 proponuje poszukac adwokata zajmujacego sie sprawami zusowskimi Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ewania Posted May 11, 2009 Share Posted May 11, 2009 waldi01an wrote: witam. 6 m-cy temu miałem wypadek jadąc do pracy, Piszesz, ze jechałes do pracy. Jesli jechales z domu to faktycznie, ZUS pewnie ma rację. Czy może napisac cos wiecej o okolicznosciach tego wypadku? Skad - dokąd jechales, o ktorej godzinie itp? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
waldi01an Posted May 12, 2009 Author Share Posted May 12, 2009 jechałem służbowym samochodem . prokurator stwierdził że przyczyną wypadku był zawał kierowcy.wyjechaliśmy o 4.45 a wypadek zdażyl się o 5.30 pod gdańskiem. do moich obowiązków należalo tankowanie samochodu po lub przed pracą . chcialem sie odwołać z tego tytulu że wykonywałem na rzecz pracodawcy jego polecenie. tym pewnie kierowal się bhp-owiec pisząc w protokole ;wypadek na równi z wypadkiem w pracy.dodam jeszcze że zasnelismy chwilę przed wypadkiem,i nie znamy dokładnych okoliczności gdyż kierowca zginął. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ewania Posted May 13, 2009 Share Posted May 13, 2009 Niejasno piszesz.Jechales z domu?Dokąd konkretnie?Do pracy?Zawsze tak jezdzisz?Gdzie jest siedziba pracodawcy?Gdzie jest Twoje miejsce swiadczenia pracy? Tam jechales?Czy to jest Twoja normalna, zwyczajowa droga z domu do pracy? Samochodem sluzbowym?Samochod sluzbowy miales w domu?Czy gdzie?TY miales zatankowac? Dlaczego TY a nie kierowca?Piszesz: "zasnelismy". Czyli - jechal ktos jeszcze?Oni tez jechali z domu do pracy? Musisz napisac jasniej, bo trudno sie rozeznac w okolicznosciach. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts