konan1983 Posted August 26, 2007 Share Posted August 26, 2007 Witam,mam wielką prośbę o pomoc.Tydzień temu zginęła w wypadku moja mama chrzestna:( jej mąż jest ciężko rannyi przebywa w szpitalu. Chciałbym jakoś pomóc. Wiem, że wujek może starać się oodszkodowanie za śmierć cioci. Mają 2 bardzo małych dzieci:( Ciocia byłaksięgową w renomowanej firmie. Zarabiała dużo. Jak im pomóc? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
asia Posted August 27, 2007 Share Posted August 27, 2007 Witam,przede wszystkim opisz jak doszło do wypadku, wiele bowiem zależy na kim spoczywa wina. Kto kierował pojazdem, którym podróżowała Twoja Ciocia? Czy czasem ciocia z wujkiem nie podróżowali razem? Jeżeli tak, a sprawcą jest wujek, nie będzie możliwości uzyskania odszkodowania (chyba, że nie mieli wspólności majątkowej).Czy jest znany sprawca wypadku jeżeli to kto inny niż Twoi bliscy?pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
konan1983 Posted August 28, 2007 Author Share Posted August 28, 2007 wypadek mial miejsce na ruchliwej drodze pod Częstochową, w samochód rodziny uderzył tir z warszawskiego:/ podróżowali razem, kirował wujek.to jak to będzie teraz z odszkodowaniem? nie oni spowodowali wypadek, wiec chyba się należy, czy tak? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
imported_michal Posted September 6, 2007 Share Posted September 6, 2007 hej, konan, co tam w Twojej sprawie?jeżeli potrzebujesz pomocy daj znać. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
konan1983 Posted September 21, 2007 Author Share Posted September 21, 2007 witam, a więc nie w mojej po pierwsze Michale, a w wujka;) no już jest dużo lepiej, wujek zlecił sprawę firmie z tego forum, na razie wszystko idzie gładko, zobaczymy jak potem. jak nie będzie coś grało na pewno napiszę!pozdrawiam wszystkich i życzę szczęścia na przyszłość i mniej wypadków! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts