Dafi Opublikowano 15 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2009 Jechałam samochodem z koleżanką do pracy.Samochód zaparkowałyśmy na parkingu (teren zakładu),gdy wyszłyśmy z parkingu do zakładu było 20 metrów ,samochód nas uderzył,koleżance nic się nie stało (była trochę poobijana )ja zaś mam złamane podudzie,czyli złamaną kość strzałkową i piszczelową..Chciałam się zapytać ,czy to jest wypadek przy pracy??czy w czasie do pracy??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ewania Opublikowano 15 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2009 Dafi wrote:Jechałam samochodem z koleżanką do pracy.Samochód zaparkowałyśmy na parkingu (teren zakładu) ,gdy wyszłyśmy z parkingu do zakładu było 20 metrów ,samochód nas uderzył,koleżance nic się nie stało (była trochę poobijana )ja zaś mam złamane podudzie,czyli złamaną kość strzałkową i piszczelową..Chciałam się zapytać ,czy to jest wypadek przy pracy??czy w czasie do pracy???Jesli będą spełnione wszystkie wymagania definicji wypadkowej to przyjmując, że zdarzenie mialo miejsce na terenie zakladu pracy bedzie to wypadek PRZY pracy.Czy teren Waszego parkingu NA PEWNO jest juz terenem pracodawcy?"Droga z domu do pracy" skonczyla sie w momencie przekroczenia terenu zakladu pracy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
behapowka Opublikowano 16 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2009 Dafi wrote:,gdy wyszłyśmy z parkingu do zakładu było 20 metrów ,samochód nas uderzyłNie bardzo rozumiem, gdzie wyszłyście i jaki samochód was uderzył?Parking należy do zakładu i pytanie czy teren, na który wyszłyście z prakingu ( tam gdzie uderzył w was samochód) też jest terenen zakladu?A tak na marginesie, nie ma wypadków w czasie pracy - są wypadki przy pracy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dafi Opublikowano 18 Maja 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2009 WitamParking należy do zakładu ,wyszłyśmy na jezdnię ,bo musimy dojść do zakładu 20 metrów.Jeżeli samochód był na terenie zakładu ,bo są dwa wejścia| |TEREN ZAKŁADU |PARKING| || |JEZDNIA WYPADEK_____________________________________________________________ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dafi Opublikowano 18 Maja 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2009 Czy to jest wypadek do pracy?? czy przy pracy?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
behapowka Opublikowano 18 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2009 wypadek zdarzył się na jezdni, ktora nie należy do pracodawcy, a więc wypadek w drodze z domu do pracy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dafi Opublikowano 18 Maja 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2009 Dziękuje i pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi