poszkodowanywwypdku Opublikowano 19 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2009 Witam.Mam 26 lat w zeszłym roku stałem się ofiarą w wypadku samochodowym. Wjechał we mnie pijany kierowca miażdżąca mnie w aucie. W konsekwencji doznałem obrażeń tj. załamania kości lewego podudzia z przemieszczeniem, wielołamowe złamanie kości uda lewego z przemieszczeniem (w przypadku obu złamań konieczna była interwencja chirurgiczna) i inne rany tłuczone min. łokcia lewego (uszkodzony nerw łokciowy ujawniony w późniejszym leczeniu neurologicznym). W szpital spędziłem 2 tygodnie). W kilku słowach, wypadek zrujnował mi życie osobiste jak i działalność która prowadziłem przed wypadkiem min. Nie wywiązanie się z umów przedwstępnych zawartych przed wypadkiem.Moje pytanie do Was : W jakiej wysokości mogę uzyskać zadość uczynienie za doznane obrażenie w wypadku ? PSDo tej pory przeszedłem 5 operacji związanych z ww załamaniami, a czeka mnie jeszcze co najmniej jedna.Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iras231 Opublikowano 20 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2009 oczywiście możesz sie starać o zadośćuczynienie, zwrot kosztów leczenia, dojazdów , zniszczonych rzeczy itp z oc sprawcy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi