poszkodowanywwypdku Posted May 19, 2009 Share Posted May 19, 2009 Witam.Mam 26 lat w zeszłym roku stałem się ofiarą w wypadku samochodowym. Wjechał we mnie pijany kierowca miażdżąca mnie w aucie. W konsekwencji doznałem obrażeń tj. załamania kości lewego podudzia z przemieszczeniem, wielołamowe złamanie kości uda lewego z przemieszczeniem (w przypadku obu złamań konieczna była interwencja chirurgiczna) i inne rany tłuczone min. łokcia lewego (uszkodzony nerw łokciowy ujawniony w późniejszym leczeniu neurologicznym). W szpital spędziłem 2 tygodnie). W kilku słowach, wypadek zrujnował mi życie osobiste jak i działalność która prowadziłem przed wypadkiem min. Nie wywiązanie się z umów przedwstępnych zawartych przed wypadkiem.Moje pytanie do Was : W jakiej wysokości mogę uzyskać zadość uczynienie za doznane obrażenie w wypadku ? PSDo tej pory przeszedłem 5 operacji związanych z ww załamaniami, a czeka mnie jeszcze co najmniej jedna.Pozdrawiam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
iras231 Posted May 20, 2009 Share Posted May 20, 2009 oczywiście możesz sie starać o zadośćuczynienie, zwrot kosztów leczenia, dojazdów , zniszczonych rzeczy itp z oc sprawcy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts