Cass Opublikowano 22 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2009 Witam! Parę dni temu gdy wysiadałem z tramwaju zostałem potrącony przez samochód. Zabrała mnie karetka itd. Żadnych złamań nie stwierdzony. Poszedłem jeszcze później do chirurga który stwierdził bardzo dużo siniaków, otarć itd. Zdarzenie miało miejsce kiedy wracałem z pracy... Czy należy mi się jakieś odszkodowanie z ZUS ? Wiem że mogę się ubiegać o odszkodowanie z ubezpieczenia sprawcy wypadku. Jaki mam czas na złożenie dokumentów do ubezpieczalni? Czy o coś jeszcze mogę się ubiegać ? Czy jest sens wynajmować jakąś firmę która zajmuję się takimi rzeczami? dziękuje i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BeatkaK Opublikowano 22 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2009 Z ZUS-u niestety nie możesz sie starac o odszkodowanie. Wypłaca jedynie za wypadki przy pracy. Za to mozesz sie starac z ubezpieczenia OC sprawcy. Przysługuje Ci okres 3 lat aby zgosić roszczenie. Jeśli nie czujesz się zbyt pewnie by wystepować przeciwko ubezpieczycielowi możesz skorzystac z pomocy. I co najważniejsze jako specjaliści tak sądzeuzyskają większe dla Ciebie odszkodowanie. Miałes wykupione prywatne ubezpieczenie albo zostałeś ubezpieczony w pracy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi