Jump to content
Forum Odszkodowania

Boczne zwichnięcie rzepki

Beton
 Share

Recommended Posts

Witam. Otóż w sytczniu doszło do bocznego zwichnięcia rzepki. Do zdarzenia doszło na schodach które były nieodśnieżone a pod nimi był lód. Tak sie feralnie skończyło że upadłem i zwichnąłem rzepkę. Miałem 3 tygodnie gipsu i 3 tygodnie stabilizatora. Była robiona punkcja, ponieważ wytworzył się krwiak. Miałem przepisaną rehabilitację ( 10 zabiegów ) a byłem może na 5. I tutaj moje pytanie. Czy dostanę odszkodowanie czy nie, czy muszę dokończyć tą rehabilitację ? Bo słyszałem że po skończonej rehabilitacji dopiero można sie ubiegac o odszkodowanie a ja jej nie skończyłem oraz po rehabilitacji dostaje sie kwitek o skończeniu leczenia. Jak zostanę wezwany na komisje to czy sie przyczepia do tego że nie ma tego w papierach. Aha i jeszcze jedno. W kartach zdrowia itp. nie mam nic o punkcji, gipsie nic. Tylko że było zwichniecie, robiony rentgen i nic nie wykryto.

Dokumentacja jest niezbędna do skutecznego dochodzenia odszkodowania. Koniecznym jest by udowodnić czyjąś winę i przedstawić w pełni obrażenia jakich doznaliśmy.