henryk Opublikowano 26 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2009 WitamSpowodowałem wypadek,wymuszenie pierwszeństwa przejazdu na skrzyżowaniu.Poszkodowana ze złamaną kością podudzia z przemieszczeniem trawiła do szpitala.W czasie wypadku zarówno ja jak i poszkodowana byliśmy trzeźwi.Moje pytanie brzmi czy moje OC+NW(PZU SA) wypłaci poszkodowanej pieniądze za wszystkie szkody jakie poniosła w czasie wypadku(naprawa motoru,zdrowotne,moralne itp.)Pytam się dlatego gdyż Policja dostała wniosek do Sądu za dość uczynienie w wysokości 20.000tyś zł,z tego co czytałem na forum to będzie sprawa Karna przeciwko mnie w związku z wypadkiem.Czy to coś da jeśli przyznam się do popełnionego czynu,na komisariacie.W tej chwili jestem na bezrobociu,czy sąd to uwzględni w sprawie?.Proszę o odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
falenica Opublikowano 26 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2009 Sprawy trafiają do sądów grodzkich automatycznie, gdy poszkodowany przebywa dłużej niż 7 dni w szpitalu lub poniósł poważne obrażenia. Nie powinieneś się martwić, odszkodowanie dla poszkodowanej będzie ściągnięte wyłącznie z Twojego ubezpieczenia OC. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
henryk Opublikowano 3 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2009 Sprawa trafiła do sądu Grodzkiego,chciałem się dowiedzieć jak to się odbywa?,czy będę musiał stawić się na sprawie?,czy sąd orzeknie wyrok,i zostanę o tym poinformowany listownie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
etz0 Opublikowano 22 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2009 Dokladnie tak sprawa w sadzie.... wyrok ... moga tez byc koszty rozprawy .. nawiazka... itp itd (wiem bo byłem pokrzywdzonym w wypadku motocyklowym ((Facet wyjechał mi...))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szkoda Opublikowano 5 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2011 henryk wrote:Sprawa trafiła do sądu Grodzkiego,chciałem się dowiedzieć jak to się odbywa?,czy będę musiał stawić się na sprawie?,czy sąd orzeknie wyrok,i zostanę o tym poinformowany listownie?1) Postępowanie przygotowawcze- akt oskarżenia- rozprawa sądowa- wyrok;2) Niekoniecznie- zależy od sądu- dobrowolne poddanie się karze powoduje, że są zwykle jedynie zawiadamia o posiedzeniu;3) Sąd orzeka wyrokiem- sąd nigdy nie doręcza wyroku. O uzasadnienie wyroku trzeba złożyć stosowny wniosek na piśmie przez dziennik podawczy sądu za zwrotnym potwierdzeniem na kserokopii w terminie zawotym 7 dni od daty ogłoszenia wyroku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi