baca76 Posted May 28, 2009 Share Posted May 28, 2009 Witam. 3 tygodnie temu doznałem urazu zwichniecia stawu łokciowego, gips został sciagniety ile potrwa rehabilitacja jakie cwiczenia wykonywac. Kiedy reka wroci do pełnej sprawnosci.Dzieki za odpowiedz Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomek1661348207 Posted June 3, 2009 Share Posted June 3, 2009 Kilka lat temu miałem zwichniety staw łokciowy, po nastawieniu nosiłem chyba przez 4 tygodnie nosiłem ręke na temblaku. Po 4 tygodniach, ręki wyprostować nie mogłem, lekarz powiedział że ręka sama sie wyprostuje i przepisał mi wirówkę, magnetronik, ręja faktycznie sama sie wyprostowała i nie mam z nia problemów. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariokol33ma Posted August 22, 2009 Share Posted August 22, 2009 zwichnąłem ręke w łokciu .nosiłem gips przez 4 tygodnie , wczoraj zdjeli gips co mam teraz zrobić lekarz powiedział abym ręke sobie w domu cwiczył Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
orlo Posted February 21, 2010 Share Posted February 21, 2010 Hejjestem nowa...idac do szkoły upadłam na reke i złamałam z przemieszczeniem kosc przed ramienia i łokiec wyskoczył mi ze stawu...tydzien byłam w szpitalu przeszłam operacje zespalajaca płytkami kosc, i nastawili lokiec... i przez 4 tyg. chodze w gipsie za ok. tydz go sciagaja...ale ja nie wyobrazam sobie tak jak poprzedniczka napisala zebym ja spobie tylko w domu pocwiczyla...w gipsie czyje bul szklanki podniesc nie moge.. jest to prawa reka w szkole nie mam jak pisac a matura czeka zwolnienie miesieczne ehhh.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
orlo Posted February 21, 2010 Share Posted February 21, 2010 sory za błedy ale pisze jedna reka... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
alawpr Posted February 21, 2010 Share Posted February 21, 2010 Orlo ,witaj;-) Jak bedziesz u lekarza od razu pytaj się o rehabilitację ręki i o to ,co wolno ci nią robic. Po zdjęciu gipsu będzie kazdego dnia lepiej. Nawet jeśli będziesz cwiczyła tylko w domu to rób to systematycznie bo to przynosi bardzo dobre efekty;-)Matura za pasem;-)) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
maslos16 Posted August 17, 2012 Share Posted August 17, 2012 hej orlo Mamy wspólną cechę też zwichnełem łokieć z przemiszczeniem kości. I to co napisałaś że byłaś w szpitalu przez tydzień to wszystko ja miałem. I jestem po rehabilitacji reka ma nie wielki nie wład ale w życiu codzienym mi nie przeszkadza.Mam orlo do ciebie pytanie miałas dwa druty po jakim czasie ci je wyjeli i proszę o kontakt z tobą pozdro:) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
doncia2 Posted August 27, 2012 Share Posted August 27, 2012 Mam kilka pyt dotyczcych zwichniecia stawu łokciowego, gdyz tydz temu zwichnełam staw łokciowy lekarz kazał mi przyjsc na kontrle ze tydz czyli to bd 2 tyg noszenie szyny gipsowej wiec jest taka mozliwosc, ze mi sciagna?tym bardziej ze na drugi dzien po kontroli mam rodziinna impreze, wiec chce isc bez gipsu. 2 moje pyt czy po zdjeciu szyny w niektorych przypadkach odrazu porusza sie reka? a jezeli nie to mozna zakupic elestyczny, tkaninowy stabilizator stawu łokcioweo (gdyz jest mniej widoczny i wygodniejszy) i ost moje pyt czy to prawda ze rehabilitacja trwa tylko 2 tyg i po 2 tyg jest juz spoko? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
doncia2 Posted August 27, 2012 Share Posted August 27, 2012 przepraszam za błedy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
IzaBela32 Posted July 23, 2020 Share Posted July 23, 2020 Cześć wszystkim. Przychodze z takim zapytaniem, bo w pracy doznałam zwichnięcia łokcia. Przenosiłam ciężki towar i przechylił się. Zgłaszałam wcześniej kierowniczce że nie powinnam dzwigać aż tak ciężko ale nic z tym nie zrobili. W karcie wypadku po wielkich bojach wpisali przekroczenie norm dzwigania dla kobiet ale też nieprawidłowe obchodzenie się z towarem i brak ostrożności przy przenoszeniu. Moje pytanie czy jak wskazali jakby część mojej winy to odszkodowanie wypłacą mi z zusu w całości? Czy wcale bo teraz to już nie wiem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marta Sordon Posted July 25, 2020 Share Posted July 25, 2020 Szanowna Pani, jeśli w zapisach protokołu powypadkowego nie zaznaczono, iż wyłączną winą zaistniałego wypadku było Pani zachowanie, nie wskazano także rażącego niedbalstwa - odszkodowanie z ZUS powinno zostać wypłacone w pełnym zakresie. Więcej o tej procedurze może Pani przeczytać w tym poradniku: https://odzyskaj.info/poradnik-odszkodowania/vademecum-poszkodowanego-po-wypadku-przy-pracy-jednorazowe-odszkodowanie-z-zus/ Co więcej, jeśli w protokole wskazano, iż ze względu na nieprawidłową organizację pracy przez pracodawcę przekroczone zostały normy dźwigania ładunków lub towarów - ma Pani prawo dochodzenia odszkodowania uzupełniającego z OC pracodawcy. W takim wypadku uzyskanie świadczenia uzależnione jest od wykazania winy i zaniedbania po stronie pracodawcy, które były przyczyną zaistnienia wypadku. W przypadku wskazania Pani przyczynienia się do zdarzenia w protokole, ubezpieczyciel pracodawcy może zastosować pomniejszenie stosownego odszkodowania o procent Pani przyczynienia. W przypadku chęci skonsultowania zapisów protokołu zachęcamy do kontaktu Pozdrawiam Marta Sordon Quote Pozdrawiam Marta Sordon Campter Odszkodowania tel. +48 795 005 188 ul. Oświęcimska 7, 42-700 Lubliniec www.campter.pl Skonsultuj bezpłatnie swoje prawa do odszkodowania Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts