iras231 Posted May 29, 2009 Share Posted May 29, 2009 witammam pytanie uległem wypadkowi samochodowemu w wyniku czego doznałem skecenia kregosłupa i złamania reki. reka operowana szesc srób oraz zespolenie na płyte. płytka do wyciągnięcia za rok. dostałem z firmy zadośćuczynienie w kwocie 13tyś zł. czy to jest kwota adekwatna czy powinna być wyższa. prosze o odpowieć jeżeli ktoś się orientuje w tym temacie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sharlej Posted May 30, 2009 Share Posted May 30, 2009 ile procent uszczerbku na zdrowiu miałeś przyznane? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
iras231 Posted May 30, 2009 Author Share Posted May 30, 2009 jak byłem na komisji z pzu z zakładu pracy to przyznali mi 17%, osiem za kręgosłup a 9 za rękę. natomiast firma która wypłaca pieniążki z oc kierowcy przyznała mi 10% Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts