1985wojtus Opublikowano 4 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2007 W marcu tego roku zlamalem sobie kosc udowa z przemieszczeniem, mam takie pytanie poniewaz jestem jeszcze na zwolnieniu a juz nie dlugo przechodze na swiadczenie rehabilitacyjne czy moge sie starac juz o odszkodowanie i jakie one bedzie wysokie??i czy dostane tylko pieniadze z ZUS-u czy jeszcze z PZU?Z gory dziekuje pozdrawiam.Zapomnielem jeszcze dodac ze mialem operacje na ta noge i wlozyli mi gwozdz w noge:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Campter.pl Opublikowano 4 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2007 Witam,pytanie zasadnicze brzmi czy wypadek miał miejsce w drodze do pracy czy może w pracy?Jeżeli masz dodatkowe ubezpieczenie indywidualne lub pracownicze - dostaniesz odszkodowanie od ubezpieczyciela,z ZUS również dostaniesz odszkodowanie (jeżeli wypadek miał miejsce w pracy) po przejściu badań na komisji lekarskiej,wysokości odszkodowania nie jestem w stanie przewidzieć, bo nie znam dokładnie sprawy i nie jestem lekarzem orzecznikiem, więc na to przyjdzie jeszcze troszkę poczekać...Opisz szerzej jak doszło do wypadku, bo mogą istnieć inne drogi dochodzenia odszkodowania, o których teraz próżno pisać.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
1985wojtus Opublikowano 4 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Września 2007 To nie było ani w pracy ani gdy jechałem do pracy. Jechałem z kolega jako pasazer i wpadliśmy w poślizg a następnie uderzyliśmy w drzewo. Zostałem przewieziony do szpitala gdzie leżałem tydzień i zrobiono mi operacje polegająca na włożeniu mi odpowiedniego gwoździa w nogę a właściwie w udo, właściwie dopiero teraz przestałem chodzić bez żadnych kul. To mniej więcej w skrócie jak to było i jakie były następstwa tego oto wypadku.Dziękuje i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Campter.pl Opublikowano 4 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2007 Dobry wieczór,to zasadniczo zmienia postać sprawy. Proszę pamiętać o udzieleniu pełnej informacji, bo inaczej żadna rada nie będzie trafiona.W Pana przypadku, istnieje możliwość uzyskania odszkodowania z OC pojazdu sprawcy wypadku. I to odszkodowanie będzie w kwocie dość znacznej (a na pewno wyższej niż odszkodowanie z ZUS czy indywidualnego ubezpieczenia NW!).Czy ma Pan dokumentację policyjną w tej sprawie? Kontynuuje Pan leczenie i rehabilitację?pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
1985wojtus Opublikowano 5 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Września 2007 Witam. Można powiedzieć ze jestem jeszcze w trakcie leczenia i rehabilitacji, a jeżeli chodzi o dokumentacje to ma wszystkie zawiadomienia z sadu o przebiegu sprawy i swoje zeznania jeżeli o to chodzi. Już jeden pan probował mnie namówić na takie coś ale chyba podziękuje za tego typu usługę ponieważ nie chce mieć żadnych problemów a tym bardziej żeby ktoś miał przeze mnie, ale dziękuje za propozycje.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amelcia88 Opublikowano 5 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2007 Witam:)czytając Pana opisy sytuacji chciałabym powiedzieć jedynie tyle,że trzymam kciuki za pomyśle leczenie i mam nadzieje,że już niedługo będzie Pan mógł chociaż troche zapomnieć o tym zdarzeniu które niestety Pana spotkało:( pozdrawiam i życze szybkiego powrotu do zdrowia-Amelka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi