1985wojtus Posted September 4, 2007 Share Posted September 4, 2007 W marcu tego roku zlamalem sobie kosc udowa z przemieszczeniem, mam takie pytanie poniewaz jestem jeszcze na zwolnieniu a juz nie dlugo przechodze na swiadczenie rehabilitacyjne czy moge sie starac juz o odszkodowanie i jakie one bedzie wysokie??i czy dostane tylko pieniadze z ZUS-u czy jeszcze z PZU?Z gory dziekuje pozdrawiam.Zapomnielem jeszcze dodac ze mialem operacje na ta noge i wlozyli mi gwozdz w noge:( Link to comment Share on other sites More sharing options...
Campter.pl Posted September 4, 2007 Share Posted September 4, 2007 Witam,pytanie zasadnicze brzmi czy wypadek miał miejsce w drodze do pracy czy może w pracy?Jeżeli masz dodatkowe ubezpieczenie indywidualne lub pracownicze - dostaniesz odszkodowanie od ubezpieczyciela,z ZUS również dostaniesz odszkodowanie (jeżeli wypadek miał miejsce w pracy) po przejściu badań na komisji lekarskiej,wysokości odszkodowania nie jestem w stanie przewidzieć, bo nie znam dokładnie sprawy i nie jestem lekarzem orzecznikiem, więc na to przyjdzie jeszcze troszkę poczekać...Opisz szerzej jak doszło do wypadku, bo mogą istnieć inne drogi dochodzenia odszkodowania, o których teraz próżno pisać.pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
1985wojtus Posted September 4, 2007 Author Share Posted September 4, 2007 To nie było ani w pracy ani gdy jechałem do pracy. Jechałem z kolega jako pasazer i wpadliśmy w poślizg a następnie uderzyliśmy w drzewo. Zostałem przewieziony do szpitala gdzie leżałem tydzień i zrobiono mi operacje polegająca na włożeniu mi odpowiedniego gwoździa w nogę a właściwie w udo, właściwie dopiero teraz przestałem chodzić bez żadnych kul. To mniej więcej w skrócie jak to było i jakie były następstwa tego oto wypadku.Dziękuje i pozdrawiam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Campter.pl Posted September 4, 2007 Share Posted September 4, 2007 Dobry wieczór,to zasadniczo zmienia postać sprawy. Proszę pamiętać o udzieleniu pełnej informacji, bo inaczej żadna rada nie będzie trafiona.W Pana przypadku, istnieje możliwość uzyskania odszkodowania z OC pojazdu sprawcy wypadku. I to odszkodowanie będzie w kwocie dość znacznej (a na pewno wyższej niż odszkodowanie z ZUS czy indywidualnego ubezpieczenia NW!).Czy ma Pan dokumentację policyjną w tej sprawie? Kontynuuje Pan leczenie i rehabilitację?pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
1985wojtus Posted September 5, 2007 Author Share Posted September 5, 2007 Witam. Można powiedzieć ze jestem jeszcze w trakcie leczenia i rehabilitacji, a jeżeli chodzi o dokumentacje to ma wszystkie zawiadomienia z sadu o przebiegu sprawy i swoje zeznania jeżeli o to chodzi. Już jeden pan probował mnie namówić na takie coś ale chyba podziękuje za tego typu usługę ponieważ nie chce mieć żadnych problemów a tym bardziej żeby ktoś miał przeze mnie, ale dziękuje za propozycje.Pozdrawiam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
amelcia88 Posted September 5, 2007 Share Posted September 5, 2007 Witam:)czytając Pana opisy sytuacji chciałabym powiedzieć jedynie tyle,że trzymam kciuki za pomyśle leczenie i mam nadzieje,że już niedługo będzie Pan mógł chociaż troche zapomnieć o tym zdarzeniu które niestety Pana spotkało:( pozdrawiam i życze szybkiego powrotu do zdrowia-Amelka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now