marcinwerter18 Opublikowano 10 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2009 witam serdecznie mam w zasadzie dość proste pytanie dla kogoś kto się orientuje.Miałem wypadek - nie z mojej winy. Samochód został na tyle uszkodzony ze prawdopodobnie zostanie orzeczona szkoda calkowita. Przy starym roczniku acz bardzo dobrym stanie technicznym az zal sie zbiera na mysl o wysokosci odszkodowania. Natomiast moje pytanie jest nastepujace:odszkodowanie zostanie pokryte z OC winowajcy.natomiast auto bylo ubezpieczone w pakiecie z AC - czy w takim przypadku moj ubezpieczyciel nie pokrywa zadnych kosztow z AC - w mysl nieprzewidzenia podwojnego finansowania jednej szkody? prosze o odpowiedz niestety auto trafilo do tego typu warsztatu gdzie za przyjecie sa koszty. za dopuszczenie wrecz rzeczoznawcy koszty... nie skomentuje.... i moze jedno dodatkowe - jakie sa szanse na pokrycie kosztow przetrzymania samochodu w warsztacie i inne tzw. koszty manipulacyjne i operacyjne.... przez ubezpieczyciela (z OC winowajcy - LINK4) Ostrzegam przy okazji : nie ufajcie zadnemu laweciarzowi!!!! potrafia obiecac nie wiadomo co aby tylko zarobic. co bylo dla mnie oczywiste i wczesniej ale w szpitalu trudno sie mysli czasami. pozdrawiam serdecznie i dziekuje za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bochenek Opublikowano 11 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2009 no w przypadku likwidowania szkody z OC sprawcy neistety nie dostaniesz odszkodowania z AC. To bo oznaczalo niezgodne z prawem wzbogacenie sie na szkodziem co wczesniej czy pozniej by wyszlo:) A co do warsztatu, to gdzie ty oddales samochod??????????????????????W kazdym razie jak juz tam auto trafilo, to zbieraj na wszystko faktury, bo to Ci sie nalezy do zwrotu.Nalezy Ci sie zwrot wszelkich kosztow poniesionych w zwiazku ze szkoda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi