Skocz do zawartości
Forum Odszkodowania

OC a AC

Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

witam serdecznie

mam w zasadzie dość proste pytanie dla kogoś kto się orientuje.

Miałem wypadek - nie z mojej winy. Samochód został na tyle uszkodzony ze prawdopodobnie zostanie orzeczona szkoda calkowita. Przy starym roczniku acz bardzo dobrym stanie technicznym az zal sie zbiera na mysl o wysokosci odszkodowania.

Natomiast moje pytanie jest nastepujace:

odszkodowanie zostanie pokryte z OC winowajcy.

natomiast auto bylo ubezpieczone w pakiecie z AC - czy w takim przypadku moj ubezpieczyciel nie pokrywa zadnych kosztow z AC - w mysl nieprzewidzenia podwojnego finansowania jednej szkody?

prosze o odpowiedz

niestety auto trafilo do tego typu warsztatu gdzie za przyjecie sa koszty. za dopuszczenie wrecz rzeczoznawcy koszty... nie skomentuje....

i moze jedno dodatkowe - jakie sa szanse na pokrycie kosztow przetrzymania samochodu w warsztacie i inne tzw. koszty manipulacyjne i operacyjne.... przez ubezpieczyciela (z OC winowajcy - LINK4)

Ostrzegam przy okazji : nie ufajcie zadnemu laweciarzowi!!!! potrafia obiecac nie wiadomo co aby tylko zarobic. co bylo dla mnie oczywiste i wczesniej ale w szpitalu trudno sie mysli czasami.

pozdrawiam serdecznie i dziekuje za pomoc

no w przypadku likwidowania szkody z OC sprawcy neistety nie dostaniesz odszkodowania z AC. To bo oznaczalo niezgodne z prawem wzbogacenie sie na szkodziem co wczesniej czy pozniej by wyszlo:)

A co do warsztatu, to gdzie ty oddales samochod??????????????????????

W kazdym razie jak juz tam auto trafilo, to zbieraj na wszystko faktury, bo to Ci sie nalezy do zwrotu.

Nalezy Ci sie zwrot wszelkich kosztow poniesionych w zwiazku ze szkoda.