agata40 Posted June 15, 2009 Share Posted June 15, 2009 Witam Pół roku temu skręciłam kostkę. PO rehabilitacji i zakończeniu leczenia złożyłam dokumenty w zakładzie ubezpieczeń i w rezultacie udałam się na komisję. Komisja orzekła 7% uszczerbek na zdrowiu. W ubiegły piątek otrzymałam odszkodowanie, ż którego wynika, że wypłacono mi jedynie za 4%. Czy zakład ubezpieczeniowy może tak postąpić? Jeśli tak, to w jakich przypadkach?Dodam, że jeszcze żadnego pisma od ubezpieczyciela nie otrzymałam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gruz Posted June 15, 2009 Share Posted June 15, 2009 No to pytanie zadaj w TU (lub poczekaj na pisemną decyzję) - skąd forumowicze mogą znać Twoją sprawę? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Biuro Likwidacji Szkod Posted July 5, 2009 Share Posted July 5, 2009 i co było napisane w piśmie odnośnie obcięcia odszkodowania? Link to comment Share on other sites More sharing options...
agata40 Posted July 13, 2009 Author Share Posted July 13, 2009 sprawa wyglada tak: dostałam pismo od TU, w którym napisane jest, że przyznaja mi 4% uszczerbku.Poprosiłam więc o kopie protokołu komisji. Oczywiście czekałam na nią dwa tygodnie. W protokole komisji na która się stawiłam jest napisane, że orzekaja mi 7%, natomiast TU ten protokół wysłało do jakiegos chirurga zamieszkałego tam, gdzie jest TU, a nie ja i on bez oglądania mnie, bądź wysyłania na ponowna komisję obciął uszczerbek do 4%.W tym celu sformułował jedno zdanie napisane na buiałej kartce i tyle... Teraz chcę się odwołać, tylko nie bardzo wiem jak. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gruz Posted July 30, 2009 Share Posted July 30, 2009 a co było na tej "buiałej kartce" po 1 powołaj się na to, że lekarz A dał 7% lekarz B 4% - i czemu pomniejszylipo 2 napisz, że nie zgadzasz się z takim załatwieniem sprawy, Jednak nawet 4% z skręcenie kostki nie jest źle, szczególnie że domyślam się szkoda jest z dobrowolnego ubezpieczenia NW. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now