kukuska Opublikowano 9 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2011 CZY NALEŻY MI SIE ODSZKODOWANIE ZA WYPADEK W PRACY Z ZUS,USUNIETE DYSKI C5DO C7 A WSTAWIONO IMPLANTY PROSZE O ODP POZDRAWIAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aga.c Opublikowano 10 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2011 Jeżeli wypadek miał miejsce w pracy i był wynikiem działań związanych z pracą, no i jeżeli była Pani ubezpieczona to na pewno należy się Pani odszkodowanie. Szczególnie za doznany uszczerbek na zdrowiu, zwrot kosztów leczenia i rehabilitacji, i in. Nie podała Pani żadnych szczegółów, czy byli świadkowie wypadku, czy wypadek został zgłoszony pracodawcy, czy została sporządzona notatka z miejsca wypadku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kukuska Opublikowano 10 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2011 tak wypadek w pracy uznany ,swiadfkowie byli ,wylewajac wode z gara strzeliło mi w szyi,zwolnienie 6mc 100procent płatne ,teraz 9mc zasiłek z zus tez 100procent płatne, wywnioskowałam o stopien niepełnosprawnosci,nie jestem w stanie pracowac rece cierpną,bolom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbara79 Opublikowano 17 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2011 Witam.Z tego co Pani napisała wynika ,że należy się odszkodowanie. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kukuska Opublikowano 17 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2011 złożyłam o orzeczenie stopnia niepełnosprawnosci i dostałam stopien umiarkowany tylko praca chroniona co to oznacza mam orzeczenie przyznane na 2lata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbara79 Opublikowano 17 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2011 Witam.Zgodnie z ustawą :umiarkowany stopień niepełnosprawności przyznaje się osobie z naruszoną sprawnością organizmu, niezdolnej do pracy albo zdolnej do pracy jedynie w warunkach pracy chronionej lub wymagającej czasowej lub częściowej pomocy innych osób w celu odgrywania ról społecznych.Czas pracy nie może przekraczać 7 godzin na dobę i 35 godzin tygodniowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kukuska Opublikowano 18 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2011 p.Barbara 79 dzieki serdeczne za odp nie wiem co mam robic mam 30lat 5lat pracy ,rece bardzo słabe ,czy starac sie o rente wypadkowom,chorobowom i dorobic,jestem podłamana zawsze energiczna ,teraz zamknieta w sobie ,unikająca nawet znajomych, dostałam orzeczenie stopien umiarkowany ,jestem jeszcze do pazdziernika na zasiłku rehabilitacyjnym moze ktos podpowie co robic w mojej sytuacji pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbara79 Opublikowano 1 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2011 Witam.Proszę się tylko nie załamywać jest Pani jeszcze młoda wszystko przed Panią. Trzymam kciuki . Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kukuska Opublikowano 4 Lipca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2011 p.bARBARA79 dziekuje za odp również pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szkoda Opublikowano 4 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2011 kukuska wrote: tak wypadek w pracy uznany ,swiadfkowie byli ,wylewajac wode z gara strzeliło mi w szyi,zwolnienie 6mc 100procent płatne ,teraz 9mc zasiłek z zus tez 100procent płatne, wywnioskowałam o stopien niepełnosprawnosci,nie jestem w stanie pracowac rece cierpną,bolom Wówczas jest to wypadek przy pracy. Zgodnie z tezą wyroku S.N. z dn. 10 kuty 1977 r. III PR 194/76 OSNC 1977/10/196 "Wysiłek fizyczny powodujący w czasie pracy uszkodzenie organu wewnętrznego pracownika dotkniętego schorzeniem samoistnym może uzasadniać uznanie tego zdarzenia za wypadek przy pracy, jeżeli wysiłek ten będący zdarzeniem zewnętrznym w sposób istotny przyspieszył bądź pogorszył istniejący już stan chorobowy". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi