Mariet_88 Posted June 26, 2009 Share Posted June 26, 2009 Witam uległam wypadkowi, który spowodował uraz skręcenie stawu kolanowego prawego, miałam założoną ortezę przez 3 tygodnie oraz odbytą rehabilitację 10zabiegów. Już kiedyś miałam taki sam uraz. Na zwolnieniu L4 od ortopedy przebywałam łącznie od 8 maja do 24 czerwca. Chciałabym się dowiedzieć na jakie uznanie procentowe uszczerbku na zdrowiu mogę liczyć od Zus i Pzu? Dodam, że gołym okiem widać koślawość nie wspominając o obrzękach i bólu.. Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jarek882 Posted June 27, 2009 Share Posted June 27, 2009 Wszystko zalezy od Twojego stanu kolana,papierow jakie dostarczysz do ubezpieczyciela,i rowniez lekarza ktory bedzie ocenial uszczerbek na zdrowiu... Link to comment Share on other sites More sharing options...
behapowka Posted June 28, 2009 Share Posted June 28, 2009 W ocenie % uszczerbku na zdrowiu ZUS posługuje się tabelą zamieszczoną wROZPORZĄDZENIE MINISTRA PRACY I POLITYKI SPOŁECZNEJ w sprawie szczegółowych zasad orzekania o stałym lub długotrwałym uszczerbku na zdrowiu, trybu postępowania przy ustalaniu tego uszczerbku oraz postępowania o wypłatę jednorazowego odszkodowania.D.U.02.234.1974http://www.lex.com.pl/serwis/du/2002/1974.htm Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now