Jump to content
Forum Odszkodowania

proszę o pomoc przed wyceną w PZU

specu
 Share

Recommended Posts

Witam

Poszukuję porady. Miałam wypadek tydzień temu. Byłam poszkodowana, sprawdzą wypadku był nietrzeźwy kierowca (który obecnie przebywa w areszcie) szkoda została zgłoszona spotkanie z rzeczoznawca z PZU mam za 2 dni. Z Państwa wypowiedzi stwierdzam, że ten ubezpieczyciel strasznie zaniża wypłacane odszkodowanie. Samochód nadaje się jedynie do kasacji (złamany próg, połamana prowadnica w dachu w 2 miejscach, przesunięte podwozie, uszkodzona lewa przednia część samochodu itp) . Chciałabym poprosić o radę na co zwrócić uwagę podczas wyceny przez rzeczoznawce, jak skutecznie dochodzić swoich praw i ile czasu może minąc do uzyskania odszkodowania. Ewentualnie jaką kwotę mogę uzyskać, wrak to HUNDAY COUPE 97r 1,6 z instalacją LPG, był ubezpieczony w PTU na kwotę 20.000.

• 4 weeks later...

odszkodowania nie da się policzyć na odległość. Wyniesie ono wartość rynkową pojazdu pomniejszoną o wartość wraku - suma ubezpieczenia w PTU nie ma tu żadnego znaczenia. Jak będzie wycena sprawdź, czy na 100% wzięli do wyliczeń właściwy model oraz czy wszystkie korekty na plus i minus są właściwe.

Szkoda pewnie będzie się ciągnąć..

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
 Share

• Create New...