marcin82 Opublikowano 8 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2009 Witam.Od dwóch miesięcy prowadzę działalność gospodarczą płacąc tym samym niski ZUS. Niedawno złamałem nogę dokładniej mówiąc piątą kość śródstopia, czy z tytułu niższych składek należy mi się odszkodowanie??Będę wdzięczny za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin82 Opublikowano 8 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2009 chodzi mi oczywiście o wypadek przy pracy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ewania Opublikowano 9 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2009 Czy wypadek zgłosiłes do ZUS i czy sporzadzono karte wypadku?Wysokosc odszkodowan jest jednakowa dla wszystkich i w chwili obecnej wynosi niecałe 600 zł za kazdy procent trwałego lub dlugotrwalego uszczerbku na zdrowiu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin82 Opublikowano 9 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2009 Witam serdecznie niestety nie zgłosiłem jeszcze tego w ZUS wprowadzono mnie w błąd, a gips noszę już trzeci tydzień. Zwolnienia niestety tez na chwile obecną nie posiadam, ale będę je miał. trochę pokpiłem sprawę i nie wiem czy da się coś jeszcze z tym zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ewania Opublikowano 9 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2009 Nie masz na co czekac. Zglos do ZUS. Od tego trzeba zaczac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi