marcin82 Posted July 8, 2009 Share Posted July 8, 2009 Witam.Od dwóch miesięcy prowadzę działalność gospodarczą płacąc tym samym niski ZUS. Niedawno złamałem nogę dokładniej mówiąc piątą kość śródstopia, czy z tytułu niższych składek należy mi się odszkodowanie??Będę wdzięczny za odpowiedź. Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcin82 Posted July 8, 2009 Author Share Posted July 8, 2009 chodzi mi oczywiście o wypadek przy pracy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ewania Posted July 9, 2009 Share Posted July 9, 2009 Czy wypadek zgłosiłes do ZUS i czy sporzadzono karte wypadku?Wysokosc odszkodowan jest jednakowa dla wszystkich i w chwili obecnej wynosi niecałe 600 zł za kazdy procent trwałego lub dlugotrwalego uszczerbku na zdrowiu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcin82 Posted July 9, 2009 Author Share Posted July 9, 2009 Witam serdecznie niestety nie zgłosiłem jeszcze tego w ZUS wprowadzono mnie w błąd, a gips noszę już trzeci tydzień. Zwolnienia niestety tez na chwile obecną nie posiadam, ale będę je miał. trochę pokpiłem sprawę i nie wiem czy da się coś jeszcze z tym zrobić Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ewania Posted July 9, 2009 Share Posted July 9, 2009 Nie masz na co czekac. Zglos do ZUS. Od tego trzeba zaczac. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now