Aivonkaa Posted July 12, 2009 Share Posted July 12, 2009 Witam!!! facet ubezpieczony w Uniqa wjechał w tył mojego auta , przyznał sie ze to jego wina , wypisał oświadczenienie , zgłosiłam szkode , po 3 dniach przyjechał na ogledziny auta rzeczoznawca , porobił fokti , ( bardzo miły pan ) i powiedział ze sie skontaktuje ze mna. Po 2 dniach dostałam informacje ze , "..... Naprawa ekonomicznie nieuzasadniona rozliczenie szkody metodą różnicową....." co to znaczy bo nie mam pojęcia nic na ten temat , prosze o dokładne wyjaśnienie Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
habla Posted July 12, 2009 Share Posted July 12, 2009 szkoda calkowita, sprzedajesz wrak, oni zwracaja roznice miedzy kwota jaka dostaniesz a kwota jaka dostalabys za nieuszkodzone auto Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aivonkaa Posted July 12, 2009 Author Share Posted July 12, 2009 no i tu sie zaczynaja schody bo każdy mowi inaczej ze musze sprzedac auto , inni ze nie musze > Link to comment Share on other sites More sharing options...
habla Posted July 12, 2009 Share Posted July 12, 2009 zadzwon, zapytaj Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aivonkaa Posted July 12, 2009 Author Share Posted July 12, 2009 a moze ktos na forum miał podobna sytuacje , i opisze jak to wszytko sie zakończyło ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pablo_1st Posted July 12, 2009 Share Posted July 12, 2009 wartość auta PRZED wypadkiem MINUS wartość auta USZKODZONEGO. To będzie Twoje odszkodowanie, co zrobisz z autem Twoja sprawa, naprawisz, sprzedasz uszkodzony, czy postawisz w ogródku jako nowoczesną rzeźbę - jako właściciel decydujesz Ty, Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now