zatrudniać firmę? walka o odszkodowanie
Założył dreamwalker13, 13 lipca 2009 · 4 155 wyświetleń · strona 2 z 4
Przepraszam,że się wtrącę....
@Nikopali żałuję, że na tym forum nie ma możliwości edycji postów, czyje się czyta a czyje nie. Twoje u mnie miałby notorycznie status - "idiotyzymy - nie czytać".
Pozdrawiam
Ja jestem w trakcie dochodzenia odszkodowania a właściwie to fima z którą podpisałem umowę stwierdziła że odszkodowanie jest adekwatne do doznanych urazów 🙂
Moja żona: złanie kości czołowej wraz z raną ciętą czoła (do dzisiaj blizna na całe życie, urazy neurochirurgiczne) złanie kości jarzmowej (do dzisiaj problemy z widzeniem w lewym oku), pęknięta błona bębenkowa lewego ucha, uraz psychiczny (leczenie u psychiatry) oraz pogorszenie sytuacji życiowej itd. Na wszystko jest dokumentacja medyczna. Odszkodowanie zaakceptowane przez Firmę .... jedną z największych w Polsce 14.000 zł.
Ja: uszkodzone kolano (zakwalifikowane na operację, do dzisiaj problemy z chodzeniem), uraz chirurgiczny barku, uraz psychiczny (leczenie u psychiatry)oraz pogorszenie sytuacji życiowej itd. Na wszystko dokumentacja medyczna. Odszkodowanie zaakceptowane przez Firmę .... 6.000 zł.
Najśmieszniejsze jest to że obydwa odszkodowania dostaliśmy po samodzielnym działaniu a po długich i przekonujących rozmowach z Firmą podpisaliśmy umowę. Przelew z tytułu zadośćuczynienia wpłyną już po podpisaniu umowy i firma wzięła co swoje przekonując że nic nie stracimy. Po 9 mieisącach po podpisaniu umowy Firma stwierdza że odszkodowanie jest adekwatne do poniesionych urazów i kończy sprawę kierując dokumnetacje do archiwum. Przekonują nas że koszty postepowania sądowego znacznie przewyższą wartość roszczenia i że poprostu się nie opłaca. Zastanówcie się się dwa albo trzy razy czy podpisywać umowę z taką firmą.
dorotha_dom napisał(a):
hmm, najlepiej znajdz kilka firm i umow sie na spotkanie, jest za free.
Co do rozprawy sadowej - oni z reguly "zalatwiaja za ciebie formalnosci" czyli zawoza te
dokumenty do ubezpieczyciela 😛
pozniej (CHYBA) pomagaja napisac oswiadczenia i tyle, jak dla mnie to nic wiecej dla ciebie nie zrobia.
Zawsze staraja sie skonczyc sprawe na ugodzie, bo jak sie nie zgadzasz to przekazuja
sprawe do "zaprzyjaznionej kancelarii prawnej" i z nimi sie pozniej bawisz w jakies rozprawy.
ale pamietaj!
jak chcesz isc do sadu i wyceniasz swoje o dszkodowanie np na 100 000 to na
poczatku musisz zapacic z WLASNEJ KASY jakis procent od zadanej sumy...
pbbablin napisał(a):
Już dostałem papier z firmy po tym co im powiedziałem ze dostałem 10 tyś chca prowizje plus koszta które wynoszą 49,99 zeta. Dziś byłem w dyrekcji szpitala i cos tam babka kombinowała wychodzi na to iż szpital lub teraz jedna z sióstr oddziałowych ma umowe z firmą. Chce się przejdz do rzesznika konsumentów co mam teraz z tym zrobić. Albo lepiej co moge.
KWOTA 3600 + Wat.Dasz radę sam, tylko korzystaj z pomocy .Cała kwota bedzie dla Ciebie.Oni fajnie kasują ale tak naprawde nie wiele z siebie dają.Znam to z doświadczenia i żałuję ze brałam adwokata.
Witam
Powiem tak jestem przedstawicielem handlowym i miałem dość dożo wypadków.....
Kilka razy walczyłem sam póżniej przez duże firmy (mój kolega jest przedstawicielem duzej firmy która walczy o odszkodowania ) ładnie to wygląda jak przychodzi do domu i opowiada co nie roią jednak rzeczywistość jest inna poprostu oszukują nie walcza o MOJE tylko jak się uda. Od kilku 3 lat pomagała mi w wypadku małą kancelaria prawna która się tym zajmuje i PEŁEN PROFESJONALIZM ODSZKODOWANIE W CIĄGU 3 MIESIĘCY I ZA ZŁAMANĄ NOGĘ NP 32 TYS( ALE DOBRE MIAŁEM PAPIERY LEKARSKIE ) A NADWYRĘŻONY KARK 😉 NIE NAPISZĘ BO NIE UWIERZYCIE ...
a co do kasy za prowadzenie to po odszkodowaniu i oczywiście % jaki stan zdrowia i jakie papiery jezeli słąbe to pomagał w organizacji wizyt u specjalistów 😉
TAK WIĘC POSZUKAJCIE DOBREGO PRAWNIKA I NIE DAWAJCIE SIĘ ROBIĆ W JAJKO !!!!
POZDRAWIAM
bygol
607548644
Ja uważam że warto zufać firmie która w naszym imieniu załatwi nam jak najwyzsze odszkodowanie, no bo przeciez zawsze biorą sobie z tego procent, im wieksza kwota odszkodowania tym więcej firma zarobi.
Na przykładzie męża mamy to sprawdzone. Miał niegroźny wypadek na motorze, w sumie nic strasznego się nie stało mąż miał 3 szwy na łuku brwiowym i lekkie otarcia ciała. Gdy sam wystąpił o odszkodowanie z OC to przyznano mu 2 tyś zł. i to bez prawa odwołania(co było nieprawdą). Po podpisaniu umowy z firmą która się tym zajmuje to dostał 7 tyś. zł za obrażenia ciała i jeszcze 3 tysiące za zniszczone ubranie co nie wiedzielismy że za to też mozna dostać odszkodowanie.
Są różne firmy jedna bierze oficjalnie 18% a nie oficjalnie jeszcze vat dolicza, inna bierze 30% ale tylko z zadośćuczynienia, inne pobieraja kase od wszystkiego. Warto się rozejrzeć i wybrać jak najkożystniejszą dla nas ofertę. Przecież my pojedyncze jednostki nie jestesmy w stanie wygrać z wielkimi firmami ubezpieczeniowymi bo brakuje nam wiedzy prawnej w takich sprawach. Więc ja uważam że warto mieć firmę która zrobi to za nas, a co najlepsze jeśli się nie uda to i tak nas to nic nie kosztuje 🙂