mignattino Posted February 22, 2007 Share Posted February 22, 2007 Witam,W sierpniu 2005 uległamwypadkowi-poparzenie twarzy, dłoni, i podudzia, byłam ubezpieczona z pzu, w tym mieś. byam na komisji-składającej się z 1 lekarza- a wczoraj otrzymałam wypłatę odszkodowania na konto. Suma, którą otrzymałam zdecydowania mnie nie satysfakcjonuje,znajomi sugerują abym się odwołała...ale potrzbuję jakiejś podstway aby to umotywować. Suma mojego ubezpieczenia to 17, 000 a po oparzeniu pozostały blizny na twarzy, odszkodowanie przyznano mi za 18% trwałego inwalidztwa powypadkowego. Wdostępnych tablicach owszem są przedziały procentowe dla oparzeń, ale nie ma nic o sposobie naliczania odszkodowania za blizny. Jak moge sprawdzić, czy przyznana mi kwota jest max? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Campter.pl Posted February 23, 2007 Share Posted February 23, 2007 Z zapytania wynika, że sprawa dotyczy ubezpieczenia NW, w związku z tym jeśli w tabeli nie ma mowy o bliznach, wówczas prawdopodobnie zawarta umowa ubezpieczenia nie przewiduje odszkodowania za tego typu urazy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts