bozenkao Posted July 17, 2009 Share Posted July 17, 2009 W 2008 r. miałam wypadek samochodowy, nie z mojej winy. Uznałam skręcenia kręgosłupa szyjnego i stłuczenia żeber. Byłam 4 m-ce na zwolnieniu. Uraz ten czuję do dzisiaj, często drętwieje mi ręka, nie mogę na długo odwracać szyi. Z mojego NW ubezpieczalnia uznała, że mam 5%uszczerbek na zdrowiu, natomiast z ubezpieczenia dodatkowego w pracy (PZU), uznali iż zostałam wyleczona i nie należy mi się odszkodowanie, ponieważ nie nastąpił trwały uszczerbek na zdrowiu. Proszę pomóc mi, co mam teraz zrobić i jak. Link to comment Share on other sites More sharing options...
szczypiorek Posted July 31, 2009 Share Posted July 31, 2009 Byłaś na komisji czy orzekli tak na podstawie dokumentów, które im przesłałaś. Moim zdaniem należy się odwołać, napisać o długości leczenia, wymienić jeszcze raz obrażenia i napisać o dolegliwościach, które do tej pory odczuwasz. A starałaś się o odszkodowanie z OC sprawcy, dodatkowe pieniądze przydałyby się jeszcze na jakąś rehabilitację. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bozenkao Posted July 31, 2009 Author Share Posted July 31, 2009 Dziękuje za odpowiedź. Tak byłam na komisji lekarskiej i orzekli ze jestem wyleczona. Odszkodowanie z oc sprawcy otrzymałam. Wysłałam list 27.07.209r. do ubezpieczalni z odwołaniem, tak jak pisałeś. Zobaczymy co odpowiedzą i kiedy. Jak tylko otrzymam odpowiedź, a mam nadzieje że napiszą to się odezwę. Jeszcze raz dziękuję. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now