evoria Opublikowano 21 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2009 pracuje jako bemarowa .kierowniczka z powodu za malej zalogi wyslala mnie do obieraka maszyna ktora szatkowalam kapuste na surowke przy zmienianiu tarczy sama sie wlaczyla kaleczac mi prawego i lewego kciuka zglosilam na punkcie wypadek w pracy a nastepnie do chirurga na szczescie ladnie sie skleilo i nie szyli. jutro mam rozmowe z bechapowcem .kierowniczka chce abym podpisala jej ze niby mialam jakis szkolenie ????nie wiem co mam robic dalej czy moge sie starac o jakies odszkodowanie bo bechapowiedz mowil mi przez tel. ze nie ma nawet sensu wysylac. prosze o rade.z gory dziekuje.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ewania Opublikowano 21 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2009 NICZEGO nie podpisuj z datą wsteczną!!! Jesli zostaniesz teraz przeszkolona i bedziesz podpisywac - WSTAW datę aktualną!I nie sluchaj takiego behapowca. Resztę, żebys wiedziala jak wyglada cale postepowanie i jak sie starac o odszkodowanie poczytaj tutaj: http://e-rachunkowosc.pl/artykul.php?view=79W tym artykule oprócz starych stawek odszkodowań - reszta jest w zasadzie aktualna.A aktualne kwoty jednorazowych odszkodowań z tytułu uszczerbku na zdrowiu spowodowanego wypadkiem przy pracy lub chorobą zawodową są takie: W okresie od 1 kwietnia 2009 r. do 31 marca 2010 r. kwoty jednorazowych odszkodowań z tytułu wypadku przy pracy lub choroby zawodowej wynoszą: * 589 zł za każdy procent stałego lub długotrwałego uszczerbku na zdrowiu* 589 zł za każdy procent stałego lub długotrwałego uszczerbku na zdrowiu, z tytułu zwiększenia tego uszczerbku co najmniej o 10 punktów procentowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamek123 Opublikowano 22 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2009 nie potpisuj ale bhp mowi jesli niemasz przeszkolenia na danom maszyne to niewolno ci ja totykac i tyle ani wymienac czesci wnej bhp instrukcja opisuje prawa i obowiaski pracownika przy danej maszynie.jesli masz takiego bhpowca ktury jest za pracodawcom anie pracownikem to sie nie marw niedaj sie zastraszyc im Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi