robmen Posted July 25, 2009 Share Posted July 25, 2009 Szanowni czytający, jak w tytule, zdecydowanie odradzam ubezpieczanie się w PZU, poniżej wyjaśniam dlaczego.W moim przypadku konkretnie chodzi o ubezpieczenie NNW w ruchu pojazdów. 4 lata temu miałem wypadek w którym odniosłem rany tzn. miałem pęknięty kręg w części lędźwiowej kręgosłupa. I tutaj uwaga – lekarze z ZUS ( jak zapewne wszyscy słyszeli „cudowni uzdrowiciele” ) przyznali mi 10% uszczerbku na zdrowiu (był to wypadek przy pracy), a PZU niestety nic. Odwołałem się od tej decyzji, lecz ponowna komisja podtrzymała decyzję pierwszej. Dałem spokój, lecz chciałbym podzielić się tym doświadczeniem z innymi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
poszkodowanywwypdku Posted July 26, 2009 Share Posted July 26, 2009 Wszystko OK tam aniołki nie siedzą za sterami, ale musiała być jakaś podstawa prawna na jaka powołało się TU, że odmówili wypłaty roszczenia. Temat trochę taki rzucony na wiatr, 0 konkretów napisałeś. Może rozwiń swoją sugestię. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dorotha_dom Posted July 28, 2009 Share Posted July 28, 2009 to jaka firme byscie polecili? bede auto ubezpieczac niedlugo... Link to comment Share on other sites More sharing options...
nataliiat Posted July 28, 2009 Share Posted July 28, 2009 żadną,wszyscy nieźle zaniżaja stawki i interpretują przepisy na swoja korzysc!Mam pare samochodów w firmie i ze wszystkimi TU są problemy,największa firma to PZU,ale tez najlepiej kręcą. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now