nika38 Opublikowano 27 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2009 Witam bardzo serdecznie i proszę o pomoc.trzy miesiące temu zarezerwowałam parcelę i pobyt w ośrodku campingowym wpłaciłam zaliczkę właściciel wyznaczyłmi miejsce postoju camipingu i parking samochodu.podczas nawalnicy która przeszla przez nasz kraj drzewo przewrócilo sie na płot uderzyło w carawan uszkadzając go i niszcząc cały przedsionek.Wlaściciel ma ubezpieczenie oc,ale mówi że to nie jego wina.To nie pierwszy raz doszło do uszkodzenia ogrodzenia z powodu tych drzew,uważam że rezerwując miejsce powinien mi zapewnić bezpieczeństwo /parcele były rakże na środku placu z dala od drzew ale tylko dla holendrów ,dla nas na obrzeżu pod płotem/Właściciel nie przyszedl ani razu do nas spytać się czy nam się nic nie stalo mimo że byliśmy z dziećmi był przejęty uszkodzonym plotem i kosztami jego naprawy.Jestem zniesmaczona tą sytuacją ,proszę o pomoc . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szkodnik Opublikowano 27 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2009 Jeżeli była to "nawałnica" czyli huragan, to jest działanie siły wyższej i faktycznie zarządca parkingu wolny jest od odpowiedzialności. Jeżeli nie był to huragan to ponosi odpowiedzialność. Podobny wątek był niedawno w tym samym dziale. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nika38 Opublikowano 28 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2009 Wszystko się zgadza,nawalnica była nie z jego winy,ale czy rezerwując wcześniej miejsce nie powinnam mieć zapewnionego bezpieczeństwa.Płot się zawalił,uważam że jeśli już mieli takie sytuacje że tamte drzewa niszczyły im ogrodzenie nie powinni lokować tam klijentów bo to naraża ich bezpieczeństwo.Ja nie pojechałam tam na dziko tylko po to rezerwowałam miejsce aby było bezpiecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi