Skocz do zawartości
Forum Odszkodowania

Ubezpieczenie bez komisji lekarskiej?

Darecka_
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

17 kwietnia zwichnęłam staw skokowy w kostce.Na samym początku lipca dostałam papier od lekarza ,że zakończyłam leczenie.Dziś udałam się do PZU (dodam ze się uczę i jest to ubezpieczenie ze szkoły) z rozpoznaniem ze szpitala w dniu zgłoszenia wypadku oraz z papierem o zakończeniu leczenia.Pani w PZU powiedziala ze do miesiąca czasu dostane pięniądze a nawet wsześniej przyjdą pocztą. Powiedziała również ,że nie będzie komisji lekarskiej.

Chciałam się dowiedzieć jak to możliwe i jak mniej więcej wygląda(jaka kwota) takie odszkodowanie skoro nie mam żadnego kontaktu z komisją orzekającą.

Więc jak oni to naliczają ?

ubezpieczenia w szkole są bardzo niskie-myślę,że za jeden procent dostaniesz góra 150zl.Te szkolne ubezpieczenia raczej nie wzywają na komisję orzekają na podstawie dokumentów przesłanych

Za jeden procent = 1oo zł bo się dowiadywałam ;)

Ale ciekawi mnie to jak oni są wstanie stwierdzić jaki mam uszczerbek na zdrowiu skoro nie mają żadnego kontaktu ze mną

długość rozpoczęcia i zakończenia czego?moja córka właśnie dzisiaj dostała 1320zl bez komisji z ubezpieczenia szkolnego za skręcone kręgi szyjne.Kasa przyszła a nie wiem jeszcze za jaki uszczerbek to znaczy na ile oszacowali;)