piter24 Opublikowano 9 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2009 Witam,niedawno, złamałem sobie kostkę przyśrodkową podudzia prawego. Leczenie: operacja, śruba na zespolenie kości i oczywiście noga w gips na 6 tygodni, do tego zastrzyki w brzuch z fraxipariny, każdego wieczoru, do momentu zdjęcia gipsu. Do jego zdjęcia zostało mi jeszcze jakieś 3 tygodnie.Mam spuchniętą stopę, cały czas, nie ważne czy stoję (o kulach), siedzę z nogą opartą o krzesło, czy leżę. Moje palce u prawej stopy są cały czas sine i spuchnięte. W połączeniu z pomarańczem (po jodynie użytej przy operacji) wygląda to koszmarnie. Pielęgniarka powiedziała (o opuchliźnie) że to normalne bo gips ściska stopę i łydkę. Na szczęście czucie w palcach jest:) Mimo to ciągle się martwię o te palce.Martwi mnie jednak bardziej inna rzecz. Poniżej kostki przyśrodkowej, w okolicy pięty widać rozległą plamę krwi (pod skórą). Podobne to do lima po okiem, tyle że na pięcie:)nie wiem jak bardzo jest rozległe, ponieważ zasłania gips, ale to w ogóle nie chce zejść. Niedługo minie już 3 tydzień od operacji a to jest wciąż tak samo fioletowe i tak samo duże. To normalne? Na wypisie, w rubryce "leczenie" mam napisane "krwawa repozycja", może to jest skutkiem tego co mam na pięcie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dtcm Opublikowano 4 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2011 Takie rzeczy należy bezzwłocznie konsultować z lekarzem. Należy również gromadzić jak najpełniejszą dokumentację medyczną, która jest niezbędna przy ubieganiu się o jakiekolwiek świadczenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darioooo Opublikowano 7 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2011 Witamja tez6 dni temu zlamalem kostki przyśrodkowej podudzia prawego orazuszkodzenie wiezadla ,pisze bo od wczoraj mam bol ktory pojawil sie po raz pierwszy i od wczoraj popoludnia do dzisiaj bolimnie ta zlamana kostka mialem operwoana ta noge wlozono mi sroby zaszyto i wsadzono do szyny lekarz kazal zmieniac opatrunek co dwa dni wiec wczoraj mi mama mi zmienila opatrunek i w nocy nei spalem bo mnie ta kostka strasznie bolala i rano miesien gorny mi tak wybulwilo i wziolem nospe na rozkurcz i troche przeszlo nei mam takiej bani ale kostka mnie dalej boli co mogla sie z nia stac ze mnie tak boli jak leze ? prosze o pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi