piter24 Posted August 9, 2009 Share Posted August 9, 2009 Witam,niedawno, złamałem sobie kostkę przyśrodkową podudzia prawego. Leczenie: operacja, śruba na zespolenie kości i oczywiście noga w gips na 6 tygodni, do tego zastrzyki w brzuch z fraxipariny, każdego wieczoru, do momentu zdjęcia gipsu. Do jego zdjęcia zostało mi jeszcze jakieś 3 tygodnie.Mam spuchniętą stopę, cały czas, nie ważne czy stoję (o kulach), siedzę z nogą opartą o krzesło, czy leżę. Moje palce u prawej stopy są cały czas sine i spuchnięte. W połączeniu z pomarańczem (po jodynie użytej przy operacji) wygląda to koszmarnie. Pielęgniarka powiedziała (o opuchliźnie) że to normalne bo gips ściska stopę i łydkę. Na szczęście czucie w palcach jest:) Mimo to ciągle się martwię o te palce.Martwi mnie jednak bardziej inna rzecz. Poniżej kostki przyśrodkowej, w okolicy pięty widać rozległą plamę krwi (pod skórą). Podobne to do lima po okiem, tyle że na pięcie:)nie wiem jak bardzo jest rozległe, ponieważ zasłania gips, ale to w ogóle nie chce zejść. Niedługo minie już 3 tydzień od operacji a to jest wciąż tak samo fioletowe i tak samo duże. To normalne? Na wypisie, w rubryce "leczenie" mam napisane "krwawa repozycja", może to jest skutkiem tego co mam na pięcie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
dtcm Posted May 4, 2011 Share Posted May 4, 2011 Takie rzeczy należy bezzwłocznie konsultować z lekarzem. Należy również gromadzić jak najpełniejszą dokumentację medyczną, która jest niezbędna przy ubieganiu się o jakiekolwiek świadczenia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
darioooo Posted July 7, 2011 Share Posted July 7, 2011 Witamja tez6 dni temu zlamalem kostki przyśrodkowej podudzia prawego orazuszkodzenie wiezadla ,pisze bo od wczoraj mam bol ktory pojawil sie po raz pierwszy i od wczoraj popoludnia do dzisiaj bolimnie ta zlamana kostka mialem operwoana ta noge wlozono mi sroby zaszyto i wsadzono do szyny lekarz kazal zmieniac opatrunek co dwa dni wiec wczoraj mi mama mi zmienila opatrunek i w nocy nei spalem bo mnie ta kostka strasznie bolala i rano miesien gorny mi tak wybulwilo i wziolem nospe na rozkurcz i troche przeszlo nei mam takiej bani ale kostka mnie dalej boli co mogla sie z nia stac ze mnie tak boli jak leze ? prosze o pomoc Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now