gosienka Opublikowano 14 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2009 Zdażył mi się wypadek spowodowany chorobą- epilepsja- na skutek czego miałam złamany nos.ponadto nos musiał byc operowany i spędziłam tydzień w szpitalu. odszkodowanie nie zostało mi przyznane a uzasadnieniem było to że nie przyznaje się odszkodowania za wypadki spowodowane chorobą.czy moge ubiegać się o takie odszkodowanie?czy takie istnieje?mam zagrożenie życia a nie moge się na to ubezpieczyć?proszę o szybką poradę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nikopali Opublikowano 14 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2009 jeżeli masz wykupione ubezpieczenie a nie zataiłaś ,że masz taką chorobę to za taki wypadek odszkodowanie się należy chyba ,że zataiłaś...mając taką chorobę--wiedząc o niej nie ubezpieczą cie...takie są realia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gosienka Opublikowano 14 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2009 to nie istnieje ubezpieczenie od wypadków spowodowanych chorobą ciężka?bo to sie chyba do takich chorób zalicza? i nie dostane odszkodowania? ta choroba zagraża mojemu życiu i nikt mnie wobec tego nie ubezpieczy?jestem ubezpieczona a nie dali odszkodowania tylko dlatego że w szpitalnych papierach jest napisane że spowodowane zostało to epilepsją.czyli musze za każdym razem kłamać że zdażyło sie to np. bo sie potknęłam? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bazyli Opublikowano 15 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2009 gosienka wrote: czyli musze za każdym razem kłamać że zdażyło sie to np. bo sie potknęłam? Trafiłaś w sedno sprawy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gruz Opublikowano 18 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2009 TU może zawrzeć z Tobą polisę na jednostkowych warunkach, jednak takie polisy są drogie. Zwykłe standardowe NW najczęściej obejmują tylko proste zestawy sytuacji, w których wypłaca odszkodowania.a kłamstwo ma krótkie nogi - to co proponujesz to wyłudzenie odszkodowania! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Magdalena1661348290 Opublikowano 20 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2020 Uległam nie szczęśliwemu wypadkowi w domu, podczas napadu epilepsji. Doznałam oparzenia 2i 3 stopniu. Jaka jest możliwość uzyskania odszkodowania? Byłam 2,5 na L 4. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Izabela Praska Opublikowano 21 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2020 Witam Pani Magdaleno, tak naprawdę wszystko zależy od zawartej polisy NW (każdy ubezpieczyciel ma wiele różnych wariantów). Jednakże obawiam się, że większość ubezpieczycieli odmówiłoby przyznania świadczenia z dwóch powodów. Po pierwsze ubezpieczyciel zapewne stwierdzi, że zdarzenie nie spełnia definicji nieszczęśliwego wypadku i nie ma w nim przyczyny zewnętrznej). Po drugie ubezpieczenie chroni nas także przed niektórymi chorobami i za wystąpienie nowej choroby możemy uzyskać świadczenie (np. ktoś nie chorował na serce i nagle doszło do zawału), ale nie chroni nas w sytuacji skutków choroby, która była już stwierdzona w chwili zawarcia ubezpieczenia. Radzę przeczytać swoją polisę i Ogólne Warunki Ubezpieczenia. Z tych dokumentów powinna się Pani dowiedzieć czy odszkodowanie się należy. Może Pani też zgłosić szkodę ubezpieczycielowi i poczekać na jego odpowiedź. Pozdrawiam, Izabela Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi