kredka1984 Opublikowano 19 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2009 witam,jestem pracownikiem w firmie produkcyjnej 14lipca br. podczas podnoszenia czesci produkcyjnej o wadze 6kg cos szczelilo mi w prawym barku.wg opinii chirurga jest to nadwyrezenie i naderwanie barku,jednak mialam wizyte u ortopedy ktory stwierdzil iz jest to skrecenie barkuPROBLEM pojawil sie w tym ze zaklad pracy orzekl iz mam uznany wypadek przy pracy ,platny 100% jednak jest dolaczona przyczyna: "niewlasciwe, nieskoordynowane ruchy rak podczas dzwigania". takie 3 protokoly z okoicznosci wypadku wyslano mi poczta do podpisania,jednak mam watpliwosci czy powinnam to podpisac gdyz wynika z tego ze nie nalezy mi sie zadne odszkodowanie z ZUS-u poniewaz zle "machalam" sobie reka..nie wiem co robic...pozdrawiam-edyta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szkodnik Opublikowano 19 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2009 Ja bym odmówił podpisania czegoś takiego z uwagi na "niewłaściwe i nieskoordynowane pomysły behapowca piszącego protokół". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kredka1984 Opublikowano 19 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2009 tez tak uwazam.wg nich jet to taka procedura,ale problem z odszkodowaniem bede miec ja! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
123xxx Opublikowano 19 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2009 Witam!Szkodnik ma w 100% rację, zawsze możesz wnieść zastrzeżenia do protokołu powypadkowego, najlepiej na piśmie (ja wnosiłem zastrzeżenia 3 razy), niech Ci potwierdzą przyjęcie zastrzeżeń datą wpływu, albo wyślij pocztą za zwrotnym potwierdzeniem odbioru. Pozdrawiam i życzę powodzenia, bo wiem co Cię czeka, nie daj się wpuścić w maliny. Zacytuj im to co napisal szkodnik, trafne stwierdzenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi