bart72 Opublikowano 20 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2009 Witam. W lutym tego roku moja żona miała wypadek komunikacyjny(najechanie na tył jej samochodu).Jako osoba poszkodowana zgłosiła od razu w lutym TU szkodę na osobie.TU prosiło o dostarczenie dokumentacji medycznej(w 04.2009 i 06.2009r).Żona nie odesłała im tej dokumentacji.TU w lipcu przysłało pismo:"Ze względu na niezastosowanie się do naszych wskazówek,co do sposobu wykazania szkody oraz fakt upłynięcia ustawowego terminu na zakończenie likwidacji szkody,zmuszeni jesteśmy sprawę rozpatrzyć odmownie.W przypadku braku akceptacji p/w ustaleń poszkodowanemu przysługuje prawo dochodzenia roszczeń na drodze sądowej.Czy w tym przypadku termin przedawnienia roszczeń 3 lat jest obowiązujący. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bochenek Opublikowano 20 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2009 oczywiscie, ze tak:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benben Opublikowano 20 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2009 Napisali decyzje odmowna bo musieli zakończyć sprawę w ustawowym czasie. W każdej chwili mozesz doslac dokumentacje z prosba o wznowienie sprawy rozpatrzeniem twoich roszczeń. Termin przedawnienia roszczeń 3 lata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agnieszka1661348212 Opublikowano 21 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2009 W każdej chwili możesz złożyć dokumentację do TU i wznowić sprawe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nikopali Opublikowano 21 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2009 nie w każdej chwili bo ma na to 3 lata i ani dnia więcej.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agnieszka1661348212 Opublikowano 21 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2009 Prześladujesz mnie?przykro mi,ale można wznowić sprawe nawet do 10 lat wstecz jeśli nie jest uznana za zakończoną.Nowelicacja ustawy-Kodeks cywilny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nikopali Opublikowano 21 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2009 jeżeli jest sprawca i poszkodowany to jest 3lata;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dorkaja Opublikowano 22 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2009 Witam.Miałam podobny przypadek ok dwa lata temu, uległam wypadkowi komunikacyjnemu.Krótko po tym zdarzeniu, przeczytałam o firmie specjalizującej sie w prowadzeniu spraw ludzi poszkodowanych w wypadkach.Zadzwoniłam pod wskazany numer i umówiłam sie na rozmowe, dużo by pisać, sumując nie tylko ja dostałam odszkodowanie, ale również mój mąż i córka. Dzisiaj wiem, że sama bym tego nie wywalczyła.Może warto by było spotkać sie z przedstawicielem takiej firmy i przy kawie porozmawiać o Waszej sprawie w sumie takie spotkanie nic nie kosztuje, najwyżej stracisz filiżanke kawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nikopali Opublikowano 22 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2009 nie no matko!!!!-nie skomentuje;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nikopali Opublikowano 22 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2009 do dam tylko,ze ja też skorzystałam z ich usług rok temu -zgrozo;( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart72 Opublikowano 24 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2009 dziekuję za odpowiedzi,dodam też,że znam osobę,która skorzystała z usług takiej firmy i była bardzo zadowolona.Chyba zależy jak się trafi.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nikopali Opublikowano 24 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2009 bart72 masz rację ja znam pięć osób i siebie i brak słów;)pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi