bart72 Posted August 20, 2009 Share Posted August 20, 2009 Witam. W lutym tego roku moja żona miała wypadek komunikacyjny(najechanie na tył jej samochodu).Jako osoba poszkodowana zgłosiła od razu w lutym TU szkodę na osobie.TU prosiło o dostarczenie dokumentacji medycznej(w 04.2009 i 06.2009r).Żona nie odesłała im tej dokumentacji.TU w lipcu przysłało pismo:"Ze względu na niezastosowanie się do naszych wskazówek,co do sposobu wykazania szkody oraz fakt upłynięcia ustawowego terminu na zakończenie likwidacji szkody,zmuszeni jesteśmy sprawę rozpatrzyć odmownie.W przypadku braku akceptacji p/w ustaleń poszkodowanemu przysługuje prawo dochodzenia roszczeń na drodze sądowej.Czy w tym przypadku termin przedawnienia roszczeń 3 lat jest obowiązujący. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bochenek Posted August 20, 2009 Share Posted August 20, 2009 oczywiscie, ze tak:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
benben Posted August 20, 2009 Share Posted August 20, 2009 Napisali decyzje odmowna bo musieli zakończyć sprawę w ustawowym czasie. W każdej chwili mozesz doslac dokumentacje z prosba o wznowienie sprawy rozpatrzeniem twoich roszczeń. Termin przedawnienia roszczeń 3 lata. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Agnieszka1661348212 Posted August 21, 2009 Share Posted August 21, 2009 W każdej chwili możesz złożyć dokumentację do TU i wznowić sprawe. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikopali Posted August 21, 2009 Share Posted August 21, 2009 nie w każdej chwili bo ma na to 3 lata i ani dnia więcej.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Agnieszka1661348212 Posted August 21, 2009 Share Posted August 21, 2009 Prześladujesz mnie?przykro mi,ale można wznowić sprawe nawet do 10 lat wstecz jeśli nie jest uznana za zakończoną.Nowelicacja ustawy-Kodeks cywilny. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikopali Posted August 21, 2009 Share Posted August 21, 2009 jeżeli jest sprawca i poszkodowany to jest 3lata;) Link to comment Share on other sites More sharing options...
dorkaja Posted August 22, 2009 Share Posted August 22, 2009 Witam.Miałam podobny przypadek ok dwa lata temu, uległam wypadkowi komunikacyjnemu.Krótko po tym zdarzeniu, przeczytałam o firmie specjalizującej sie w prowadzeniu spraw ludzi poszkodowanych w wypadkach.Zadzwoniłam pod wskazany numer i umówiłam sie na rozmowe, dużo by pisać, sumując nie tylko ja dostałam odszkodowanie, ale również mój mąż i córka. Dzisiaj wiem, że sama bym tego nie wywalczyła.Może warto by było spotkać sie z przedstawicielem takiej firmy i przy kawie porozmawiać o Waszej sprawie w sumie takie spotkanie nic nie kosztuje, najwyżej stracisz filiżanke kawy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikopali Posted August 22, 2009 Share Posted August 22, 2009 nie no matko!!!!-nie skomentuje;) Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikopali Posted August 22, 2009 Share Posted August 22, 2009 do dam tylko,ze ja też skorzystałam z ich usług rok temu -zgrozo;( Link to comment Share on other sites More sharing options...
bart72 Posted August 24, 2009 Author Share Posted August 24, 2009 dziekuję za odpowiedzi,dodam też,że znam osobę,która skorzystała z usług takiej firmy i była bardzo zadowolona.Chyba zależy jak się trafi.Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikopali Posted August 24, 2009 Share Posted August 24, 2009 bart72 masz rację ja znam pięć osób i siebie i brak słów;)pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now