marcin_117 Opublikowano 26 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2009 Witam, kierowca busa zdemolował mi całe ogrodzenie, ogrodzenie było betonowe, brama i furtka metalowa oraz płot drewniany, rzeczoznawca wycenił szkodę na śmieszną kwotę 640zł jak i do kiedy moge się od tej wyceny odwołać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bazyli Opublikowano 27 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2009 I tylko płotu mi żal...ale do rzeczy.Od decyzji oddziału PZU odwołujesz się zawsze do Zarządu Okręgowego PZU czyli instytucje wyżej ale za pośrednictwem oddziału który wyliczał szkodę. Z mojego doświadczenia wiem że przyspiesza to trochę wydanie decyzji przez tego do którego się odwołujesz. Ale możesz również bez tego odwołania wystąpić z pozwem do Sądu. Poza tym w decyzji którą otrzymałeś powinna być wskazana droga odwoławcza od tej decyzji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bronco Opublikowano 29 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2009 weź od kogoś (oczywiście od firmy) ofertę na naprawę płotu i załącz ją do pisma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi